Zupa fasolkowa - z zielonej fasolki szparagowej. Prosta i pyszna zupa fasolkowa, do zrobienia ze świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej. Na lato na pewno zupa z fasolki szparagowej! Na mięsnym wywarze, zabielona i przepyszne.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę, dodać do zupy. Na koniec dodać majeranek i chwilę pogotować.
Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej podawana z ziemniakami i zaprawiana śmietaną. Najprostsza na świecie i najsmaczniejsza zupka obiadowa lubiana przez wszystkich. Opcjonalnie: zupę z żółtej fasolki szparagowej podajemy z dodatkiem suszonych pomidorów, za sprawą których staje się ona bardziej wyrazista w smaku.
A dla miłośników fasolki szpararagowej – jeszcze więcej przepisów! Z podanych składników wychodzi około litrów zupy. Zupę można przygotować z fasolki szparagowej świeżej, jak i mrożonej o dowolnym kolorze. Zupa jest bardzo delikatna w smaku. Do zupy można dodać drobno posiekaną, ostrą papryczkę chili, aby nadać jej bardziej wyrazistego i pikantnego smaku.
Do garnka wlać wodę, lekko posolić, dodać kostkę warzywną, postawić na wolnym ogniu.
Zupa z białej fasoli (z puszki) 1. Propozycja na zdrowy i niskokaloryczny obia zielona, lekka i pachnąca. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Moim zdaniem jednej z lepszych zup. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga cztery lewe rece w kuchni.
Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu? Po kilku godzinach nabiera jeszcze lepszego smaku. Zupa krem z żółtej fasolki szparagowej i pietruszki By Mirabelka 10:Łatwe, Wege, Zupy. Przepyszna zupa na bazie żółtej fasolki szparagowej, która powstała w ramach sprzątania zamrażarki :) Dodałam do niej korzeń pietruszki i parę innych warzyw o podobnej kolorystyce.
Zupa wyszła gęsta, kremowa i sycąca, świetnie smakowała. Fasolowa zupa ze świeżej fasoli Jaś robi się błyskawicznie… w porównaniu z tradycyjną fasolówką, do której przygotowania trzeba zacząć wiele godzin przed planowaną ucztą, a to dlatego, że nasiona wymagają wielogodzinnego moczenia. Oprócz samej fasolki znajdzie się w nim oczywiście kilka innych dodatków - np.
Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki, a seler w kostkę, i smażyć przez chwilkę. Po zagotowaniu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Fasolka szparagowa jest bardzo wdzięcznym składnikiem wielu zup, które można przygotować na obiad lub letnią kolację. Zupa krem z fasolki szparagowej to zdrowa dawka błonnika, witamin i minerałów w pysznej postaci! Takim zwyczajnym, prostym, sycącym i smacznym posiłkiem.
Moja ulubiona fasolka szparagowa z masełkiem lub z zasmażką z bułką tartą z czasem może się znudzić. Wtedy powstaje wariacja na temat. P ) Z tego powodu zapraszam dziś na jednogarnkowy obiad (Eintopf) -SYTĄ ZUPĘ Z ŻÓŁTEJ FASOLKI SZPARAGOWEJ WG PRZEPISU MOJEJ BABCI.
Uwielbiam tę zupę - może dlatego, że jest sezonowa, a może też dlatego, że jest zakwaszana kwaskiem cytrynowym, a ja uwielbiam kwaśne smaki. Cebule, czosnek i por posiekaj i podduś na maśle wymieszanym z oliwą. Dodaj liść laurowy oraz ziela angielskie, obrane i pokrojone w krążki marchewki oraz zieloną fasolkę szparagową. Duś całość przez kilka minut.
Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej bulionem warzywnym i gotuj. Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż na oddzielnej patelni. Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z kurczaka. Zupy Pomidorowa zupa z fasolką szparagow ą. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej.
Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.