środa, 24 lipca 2019

Zupa z serków

Każda kremowa i jednolita w konsystencji zupa zyska dzięki temu zarówno świeżość (zielenina) jak i chrupkość (grzanki), tak jak dzisiejsza zupa z serków topionych. Kwintesencją serowych przysmaków jest z pewnością zupa krem serowa, przygotowana z serka topionego i gotowana na rosole. Jej kremowa konsystencja doskonale komponuje się z chrupiącymi grzankami czy diablotkami z ciasta francuskiego.


Zupa z serków

Zapraszam Cię na przepis na dobrą i łatwą zupę serową, a dokładniej na serowo-cebulową. Wodę zagotowujemy w garnku, do wrzątku wrzu­camy kostkę rosołową i rozpuszczamy. Odlewamy niewielką ilość wrzątku i rozpuszczamy w nim serki topione.


Dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Bez obaw, bo por pozbawiony ciemnozielonych części traci na swojej charakterystycznej ostrości, a dodatkowo jego smak łagodzi serek topiony. Zupa smakuje wyśmienicie!


Jej doskonały smaki i aromat zaskoczy każdego. Wyrazista zupa serowa jest prosta i szybka w wykonaniu. Do jej przygotowania potrzebujemy ulubionego sera. Najczęściej używany i najlepiej komponujący się z zupą to ser topiony.


Potrawa z jego dodatkiem jest delikatna i aksamitna, doskonale smakuje w towarzystwie grzanek. Zagotować wodę z rosołkami i bazylią. Następnie zmniejszyć gaz i dodać serki topione i mieszać do czasu rozpuszczenia.


Zupa z serków

Czy moderacja, to praca ? Dodane przez WZ-tek w: Na każdy temat. Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze! Robi się ją bardzo szybko i często gości na naszym stole jak brakuje nam czasu na wymyślne dania. Fantastyczna jest też zupa paprykowa w formie zupy krem. Moja zupa serowa z serków topionych z dodatkiem sera cheddar oraz sera pleśniowego lazur smakuje nam najlepiej z domowymi grzankami.


Skrzydełko umyć,zalać zimną wodą i ugotować do miękkości,wyjąć a wywar przecedzić 2. Marchewki ,pietruszkę i por oczyścić,umyć. Pietruszki i marchewki pokroić w słupki ,a por w półplasterki. Przełożyć do przecedzonego wywaru i gotować do miękkości. Robiłam zupę dzisiaj na nieco zmodyfikowanym przepisie.


Po zeszkleniu ząbków czosnku i średniej cebuli, dodałam do bulionu z rozpuszczonymi serkami. Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak. Dania główne Kotlet schabowy z kani. Smakują prawie identycznie jak kotlety schabowe - są mega soczyste i pyszne a skórka obłędnie chrupiąca! Dlatego gdy Paulina u siebie zaprezentowała tę zupę, postanowiłam ją przyrządzić - sprawdzony przepis już miałam.


To jedna z moich ulubionych zup. Przepisy z kategorii zupa z serków. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Opis przepisu: Autor: WINIARY Aksamitnie kremowe, gęste zupy warzywne nie schodzą ze stołów o każdej porze roku.


Zupa z serków

Tym razem proponujemy gęstą zupę krem z pora i serka topionego, gotowaną na bazie Rosołu drobiowego WINIARY i przyprawianą gałką muszkatołową. Krem z pora możesz podawać ze zrumienionymi kromeczkami chleba i dekoracyjnymi krążkami pora. Jest to lekka zupa, kremowa i delikatna.


Kroki wykonania: 1) Podgrzewamy bulion. W tym czasie kroimy cebule w piórka, marchewkę ścieramy na grubych oczkach a czosnek kroimy a talarki. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki. Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii.


Dziś, gdy byłam z córeczką na spacerze, poczułam pierwszy powiew wiosny. Ser z mlekiem dodać do gotującego się wolno wywaru z serkami. Jeśli sery się rozpuściły i połączyły z innymi składnikami, a zupa ma jednolitą konsystencję, należy zestawić ją z ognia i wówczas dodać żółtka - miesząć trzepaczką! Podstawą zupy serowej jest bulion warzywny lub po prostu domowy rosół. Ja swoją serową przygotowuję na bazie rosołu i serków topionych.


Bardzo dużą popularnością cieszy się zupa serowa z pulpetami, z makaronem lub grzankami. Ugotuj ją na bazie serków topionych i podaj z grzankami! Sprawdź przepisy na Gotujmy.


SKŁADNIKI NA ZUPĘ: litra bulionu drobiowego serków topionych po 1g każdy oliwa ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól pieprz czarny siekana natka pietruszki SKŁADNIKI NA PULPETY: 2g mięsa mielonego czerstwa kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta posiekana nieduża cebula jajko sól pieprz SPOSÓB. Ulubiona zupa mojego taty. Zupie daleko od wykwintności, to żaden klarowny bulion, czy subtelna zupa krem, ale kto raz jej spróbuje będzie chciał ją robić zdecydowanie. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Wyłączamy zupę, serki rozrabiamy w misce ,tak aby nie miały grudek (najlepiej rękoma)do serków wlewamy trochę zupki przestudzonej i jeszcze raz mieszamy.


Zupę zabielamy serkami i podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty