piątek, 3 marca 2017

Pieczarki faszerowane serem

Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Zapiekane pieczarki z serem. Ciekawym pomysłem na przystawkę przygotowaną w piekarniku jest przepis na zapiekane pieczarki z serem.


Dzięki temu, że danie jest pieczone, zawiera mniej tłuszczu niż potrawy smażone.

Co więcej, pieczarki to obfite źródło potasu i fosforu oraz witamin, takich jak witamina PP, Bi B2. Są aromatyczne, doskonale smakują, a przy tym zawierają mało kalorii. Na spotkania przy grillu znakomicie nadają się pieczarki faszerowane serem żółtym lub pieczarki nadziewane pomidorami. Można ją również serwować, jako dodatek do dania głównego. Sięgnij raz po tę łatwą w przygotowaniu przekąskę i zakochaj się w jej smaku!


Umyć pieczarki, odciąć trzonki. Następnie trzonki drobno posiekać i przesmażyć. Wymieszać z białym serem, dodać bardzo drobno posiekaną cebulkę i szczypiorek.

Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić pieczarki serowym farszem. To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się na przykład na szwedzki stół podczas przyjęcia.


Farsz z mielonego mięsa (może być indyk lub szynka wieprzowa) doprawiam czosnkiem, suszonym oregano, papryką i kminem rzymskim. Nadaje się również jako dodatek do obiadu lub na kolację np. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Korzonki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć chwilę na patelni. Zdjąć z ognia, ostudzić i wymieszać z serem feta.


Nie przyprawiać, ponieważ nadzienie jest słone. Tym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Kto lubi – dodaje kieliszek ulubionego wina do popicia.


Przepis na romantyczną kolację we dwoje. Sery można podmieniać i wykorzystywać te co w lodówce, a nawet kupić specjalnie. Farsz możesz zrobić ze swoich ulubionych składników.


Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem. W moim przepisie jest to dobrze rozpiekający się ser (w tym przepisie jest to włoska Fontina, ale możesz użyć swojego ulubionego) i szynka szwarcwaldzka, którą również możesz zastąpić inną, którą preferujesz. Podobne pieczarki jadłam na przyjęciu weselnym znajomej, tak mi posmakowały, że postanowiłam przekopać internet w celu odnalezienia przepisu.

Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku. Cebulę kroimy i szklimy na patelni. Czosnek drobno siekamy i dodać razem ze szpinakiem do cebuli. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość smażyćmy na małym ogniu, ciągle mieszając.


Ser rozgniatamy widelcem, mieszamy z podsmażoną cebulką i trzonami oraz z. Opis przepisu: Autor: WINIARY Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Polecamy podanie ich z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów. Możesz wykonać je na wiele różnych sposobów. Jakiś czas temu, przy okazji przepisu na pieczarki faszerowane po liguryjsku, pisałam Wam o pieczarkach portobello, brązowych, dużych pieczarkach wykorzystywanych w kuchni śródziemnomorskiej.


Dlatego bardzo ucieszyłam się, że w Lidlu pojawiły się białe pieczarki o dużych kapeluszach, które z. Ja bardzo lubię robić je na kolację. Są bardzo proste do zrobienia. W smaku soczyste i sycące. Taka mini pizza na pieczarkowym spodzie.


To na pewno będą między innymi pieczarki z grilla z serem! Duże pieczarki z grilla jest znacznie łatwiej przygotować i nadziać farszem, niż takie małe. Na każe przyjęcie w ogrodzie polecam szykować pieczarki z grilla faszerowane. Ser pleśniowy rozgnieść widelcem i połączyć z przesmażonymi trzonkami i cebulą oraz posiekanym koperkiem. Takie grillowane pieczarki stanowią doskonały pomysł na przystawkę lub ciekawy dodatek do obiadu.


Ich wykonanie jest bardzo proste i nie wymaga wiele wysiłku, wystarczy kilka minut, by powstała pyszna przekąska. Z pewnością posmakuje nie tylko wam, ale również waszym bliskim. Niesamowite połączeni smaków sprawia, że nie będziecie w stanie oprzeć się takiej pieczarce.


Często szukacie przekąsek na ciepło. Dziś mam dla Was propozycję na szybką przekąskę czyli pieczarki zapiekane z boczkiem i serem. Idealna przekąska na imprezę, szczególnie jesienią i zimą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty