piątek, 24 marca 2017

Leczo z pieczarkami i parowka

Potem to już tylko robić. Pamiętajmy, że leczo jest typem dania, które świetnie się wekuje. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.


Przepisy z kategorii leczo-z-parowka-i-pieczarkami. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.

Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!


U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z parówkami i pieczarkami. Monika So Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kolorowo w kuchni. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy.


Leczo z parówkami i pieczarkami - KulinarnePrzeboje.

To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Sprawdź przepis na leczo z parówek! Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu.


Parówki pokrój w plasterki o grubości ok. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj. Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe. Francuska rolada z pieczarkami i indykiem.


Piaskowa babka cytrynowa. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo.


Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą.


Wrzucamy paprykę oraz ogórka.

Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy parówki, przekładam. Cebulę i czosnek w kosteczkę.


Lato to okres, w którym z chęcią sięgamy po różnego rodzaju warzywa. Późne lato i wczesna wiosna to idealny czas, aby zapoznać się z przepisem na leczo z kabaczka i podjąć się jego realizacji. Zupełnie inne danie, czyli leczo z parówkami! Jest przepyszne i można je przyrządzić w bardzo szybki sposób. W przypadku, gdy nie macie kiełbasy lub nie wiecie z czym zrobić leczo to polecam Wam parówki!


Może się wydawać, że nie będą pasowały, ale okazały się doskonałym wyborem! Na tej samej patelni smażymy również pieczarki, i dodajemy je do rondla z parówkami. Wsypujemy pietruszkę, obrany ząbek czosnku, i dodajemy koncentrat pomidorowy, oraz szklankę gorącej wody.


Wszystko dusimy pod pokrywką ok minut, często mieszając. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty