środa, 3 lutego 2016

Leczo z pieczarkami w słoikach

Wczorajszego wieczora podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne leczo paprykowe z dodatkiem cukinii do zamknięcia w słoiki, dziś druga bardzo podobna propozycja. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Kolejna, bardzo smaczna konserwa z golonki wieprzowej (bez skóry) w słoiku.


Przetwory Mielonka z golonki w słoiku. Leczo z cukinii w słoikach. Doskonale leczo smakuje późnym latem i jesienią, gdy pomidory i papryka jest najt Zobacz więcej.

Krystyna W Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Maślane ciasteczko. Pyszne grzybki z dodatkiem papryki zachwyca każde podniebienie min łatwe tanie. Dania główne Wegetariańskie leczo z pieczarkami. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni.


Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. Papryka na leczo w słoiku.


Pomidory opłukać i pokroić dowolnie, można w kostkę.

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać paprykę i pomidory. To faktycznie olbrzym ta cukinia!


Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np. Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy. Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić p. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą.


Lecza nie odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy słoiki w temp pokojowej aż do całkowitego wystudzenia, a dopiero później przekładamy do spiżarni bądź piwnicy. Do tak przygotowanego słoika wystarczy dodać odrobinę przysmażonej kiełbasy lub mięsa, ja dodałam również pieczarki. Nie trzeba nawet wiele doprawiać. Dziś proponuje kolorowe leczo w słoiku, do którego później wystarczy tylko dodać podsmażoną kiełbaskę, wędzony boczek albo dowolne mięso i mamy pyszny oraz.


Warzywne leczo pachnące słońcem i wakacyjnymi wspomnieniami. W tym roku nie udało mi się całej porcji zamknąć w słoikach, bo cześć zjedliśmy na bieżąco,. Jeśli przygotujemy sobie wcześniej kilka słoików, mamy zapas i możemy po nie sięgać kiedy tylko mamy ochotę.


Wystarczy je podgrzać i dodać np.

Ja polecam trochę inną wersję leczo, dodatkowo z kukurydzą i pieczarkami. Super smakuje z pokrojoną piersią kurczaka! Jednak najbardziej klasyczne leczo to leczo najprostsze - bez grzybów czy dodatku wędlin. Takie leczo świetnie nadaje się do pasteryzowania w słoikach. Sprawdźcie nasz przepis na klasyczne leczo z najprostszymi składnikami!


Przepisy na leczo z pieczarkami na zimę w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na leczo z pieczarkami na zimę. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Dlatego zamykam lato w słoikach.


W postaci ogórków, cukinii, sałatek, leczo. Bogactwo smaków, które dopełniają się nawzajem, tworząc idealne połączenie. Zimą otwieram taki słoik - pyyk - i mam smak lata na widelcu:) Można do niego dodać podsmażoną kiełbaskę lub zjeść w wersji wege.


Cukinie obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę dość sporą. Pieczarki kroimy w plasterki. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na gotowe leczo, które w zimie wystarczy tylko przynieść z piwnicy i połączyć z podpieczonym mięsem i kiełbaską. Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione po brzegi owocami i grzybami, że na leczo nie starczyło już miejsca.


Cukinia w moim ogrodzie wyjątkowo obrodziła i żal mi było, żeby się zmarnowała. Pomyślałam, że zrobię leczo w słoikach, chociaż miałam trochę wątpliwości czy dobrze się przechowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty