Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.
Dodane przez Justin w: Tylko o kuchni.
Malinowa chmurka zawsze wprawia gości w zachwyt. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Składniki muszą być schłodzone.
Ciasta, ALE BEZ PIECZENIA ! Delikatne, kruche, z pianką i galaretką, rozpływa się w ustach. Przepis z bloga Smaki ogrodu.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchnia na obcasach. Po prostu przepyszne kruche ciasto z dużą ilością jagód zatopionych w orzeźwiającej cytrynowej galaretce z pysznym waniliowym kremem i chrupiącą słodką bezą. Jest takie wyśmienite, że nie da się mu oprzeć.
Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! Całość pyszna, wilgotna, delikatnie cytrynowa. Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę.
Na jednym kawałku nie można poprzestać. W przygotowaniu nie jest trudne, a smakuje wyśmienicie. Zimą uda się też z mrożonymi.
Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie! Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy. Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki.
Jednym słowem – uzależnia! Okazja bardzo wyjątkowa, bo pierwsze urodziny małego Niuni Zobacz więcej.
W internecie i na forach społecznościowych zrobiło ogromną furorę. Powstało ze składników, które akurat miałam w domu. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną.
Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć do formy ( 24x36), piec ok. Na cieście kruchym ułożyć maliny, galaretki rozpuścić w wodzie, Lekko stężałą galaretkę wylać na maliny. Odstawić do całkowitego stężenia 3. Gdy już wszystkie składniki połączą się, ze sobą ciasto odstawiamy na minut pod przykryciem. Pełnoziarniste ciasto drożdżowe ze śliwkami Bez wyrabiania! Waniliowa Chmurka komentarze Lato skłania mnie do sięgania po zdrowsze śniadania.
To właśnie wtedy mam ochotę czerpać z bogactwa natury już od świtu. Wegańskie trufle Domowe trufle to świetny pomysł na zdrowe słodkości. Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej.
Najpierw bezę godzinkę w 1stopni. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod. W tym czasie kruche ciasto.
W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny. Kruche ciasto Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, śmietanę, żółtka i cukier. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Truskawkowa chmurka to idealny wypiek nie tylko na niedziele, lecz również na święta, urodziny czy inne uroczystości rodzinne.
Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka godzin przed podaniem połączyć z kremem i galaretką.
Wyjęłam więc z szuflady przepis i pokazałam jej, no i. Do miski wsypać wszystkie składniki i zagnieść ręką. Pewnego razu wpadła do mnie siostra i mówi, że jadła na imieninach u koleżanki malinową chmurkę i opowiada jakie to wspaniałe ciasto hehe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.