piątek, 17 marca 2017

Farsz do ryby

A do ruskich pierogów farsz też kroisz? Karp faszerowany po żydowsku to doskonały sposób na przygotowanie wigilijnej potrawy. Dodane przez annawk w: Tylko o kuchni.


No, może nasz pamięć sięga jedynie PRLu, ale to staropolskie danie. Tylko oruginalnie z ryby delikatnie ściągało się skórę, mięso oddzielało od ości, robiło masę j.

Wtedy dopiero się gotowało. Stąd nazwa ryba faszerowana. Ruskie, z truskawkami, mięsem lub szpinakiem - to najpopularniejsze rodzaje pierogów, które kochamy i uwielbiamy. Jednak czasem każdemu przychodzi ochota na małą odmianę.


Jeśli i Ty szukasz ciekawych pomysłów na farsz do pierogów - sprawdź nasze kulinarne propozycje! Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć.

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować przez - minut pod uchyloną pokrywą. Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych.


Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. W dzisiejszym poście powracam do przygotowań świątecznych. Tym razem farsz do ryby po grecku. Moje pytanie dotyczy ryby w galarecie.


Moja mama robi na wigilie z KARPIA,ale mi chodzi o rybe w galarecie na okres WIELKIEGO POSTU. Czy ktos z WAS probowal kiedys robic galarete np. Jesli tak to prosze o sprawdzony.


Schować farsz i ryby (osobno) do lodówki. Na drugi dzień podgrzewam lekko farsz i smakuję – ewentualnie doprawiam wtedy do smaku jeszcze solą, pieprzem lub cukrem i sokiem z cytryny. Na dnie naczynia wykładam część farszu, na to ryby, kolejna warstwa farszu, ryby i na sam koniec resztę farszu.


Pierogi Ruskie – farsz - Saute.

Obserwuj bloga Obserwujesz bloga DeliciousEating. Farsz do ryby w każdej odsłonie! Więcej niż 1przepisów. Ale pierogi w sumie gotują się dłużej niż minuty – w przepisie jest minuty od wypłynięcia na powierzchnię – a zanim pierogi wypłyną to mija kilka minut.


Tak więc farsz w tym czasie zdąży się ugotować, ryba nie potrzebuje dużo czasu, szczególnie jak jest tak rozdrobniona. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Warzywa duś pod przykryciem przez około 1-godziny, od czasu do czasu wszystko wymieszaj (w razie potrzeby dolej troszkę wody).


Pod koniec duszenia farsz przypraw do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i słodka papryką, dodaj listek laurowy i ziele angielskie. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Robimy farsz: mielimy cebulkę, bułkę i rybę w maszynce, można też drobno posiekać i zagnieść ręką.


Dodajemy resztę składników i mieszamy. Ciasto wykrawamy sobie czymś nie za dużym, najlepsze są, kiedy są małe. Ma głęboki grzybowy smak i świetnie nadaje się do uszek, pierogów, pierożków. Za pomocą szklanki wykrój z przygotowanego ciasta kółka. Umieść farsz – po łyżeczce na środku każdego z nich.


Dokładnie zlep boki, formując pierogi. W dużym garnku zagotuj wodę (osolona z dodatkiem łyżki oleju). Gotuj jeszcze przez około 3-minut po wypłynięciu pierogów. DODAJ PRZEPIS MÓJ PROFIL.


Czasem zamiast ryby dodaję ugotowane mięso i powstają tymbaliki na które przepis znajdziecie na moim kanale. Dzisiaj jednak wykorzystamy płaty dorsza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty