środa, 22 marca 2017

Ciasto malinowa chmurka przepis

Ciasto malinowa chmurka przepis

Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. MALINOWA CHMURKA - IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - przełamana smakiem owoców pyszna beza :) Delikatne, idealne ciasto, które uwodzi smakiem!


Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka. Malinowa chmurka zawsze wprawia gości w zachwyt. Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę.


Nazwa jak najbardziej adekwatna, ponieważ ciasto jest lekkie, a za sprawą masy śmietanowo-serowej i bezy faktycznie przypomina chmurkę. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Mój pamiętnik kulinarny. Składniki muszą być schłodzone. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko!


Ciasto malinowa chmurka przepis

Idealne ciasto w sezonie malinowym. Poza sezonem można użyć mrożonych malin. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy.


Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki. Przepis w gruncie rzeczy bardzo łatwy i nie ma się co bac! Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej.


Najpierw bezę godzinkę w 1stopni. W tym czasie kruche ciasto. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod.


W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny. Jest pyszne, delikatne i rozpływa się w ustach. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.


Galaretka malinowa Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do. Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć do formy ( 24x36), piec ok. Na cieście kruchym ułożyć maliny, galaretki rozpuścić w wodzie, Lekko stężałą galaretkę wylać na maliny. Odstawić do całkowitego stężenia 3. To ciasto to rzeczywiście chmurka, na dole ciasto kruche, potem galaretka z malinami, śmietana z serkiem mascarpone i na wierzchu beza.


Upiec tak samo drugi placek z ciasta. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus.


Do jego wykonania można użyć oczywiście kupnych, gotowych małych bezików lub po prostu upiec małe bezy z naszego przepisu: Bezy – najlepszy przepis podstawowy. MALINOWA CHMURKA – IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - jedno z najlepszych ciast z malinami jakie robiałam :) Bardzo polecam, zakochacie się w tym smaku! To mój numer jeden wśród deserów w sezonie na maliny. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem połącz z zimnym masłem.


Owiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce. Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka godzin przed podaniem połączyć z kremem i galaretką.


Do miski wsypać wszystkie składniki i zagnieść ręką. Przygotowanie kruchego ciasta: Mąkę pszenną łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, masłem, ekstraktem z wanilii oraz żółtkami. Całość dokładnie wyrabiamy, aż powstanie jednolita masa. Tak przygotowane ciasto owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do.


Zaczęło się od tego, że maliny to moje ulubione owoce, więc gdy tylko trafiłam na nie w warzywniaku już wiedziałam, że powstanie z nich coś pysznego! Mimo, że w składzie ciasta znajduje się słodka beza, całość nie jest przesłodzona, gdyż słodycz równoważy kwaskowata galaretka z malinami. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem.


MALINOWA CHMURKA Beza - sztuki białka - szczypta soli - 200g drobnego cukru - łyżka soku z cytryny - łyżka mąki ziemniaczanej - płatki migdałów wg. Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie jest trudne, a z moimi instrukcjami wyjdzie ono każdemu- gwarantuję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty