poniedziałek, 20 marca 2017

Przepis na paprykę marynowaną z miodem

Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy wzdłuż. Tak przygotowaną paprykę ciasno układamy w umytych słoikach z przyprawami.


Z miodem jeszcze nigdy nie próbowałam ale otwarta jestem na kazdą nowość :). Dziękuję za wspaniały przepis ! Genialnie smakuje zrobiłam najpierw słoiczki na próbę.

Papryka marynowana może zostać przygotowana na wiele sposobów. Obłędnie słodki dżem z dyni: przepis na słońce w słoiku. Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej.


Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana papryka przygotowana. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.


Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis. Nie od dzisiaj wiadomo, że papryka marynowana jest najsmaczniejsza, gdy jest delikatnie słodkawa.

Nie każdy z nas używa białego cukru i dlatego często zastępujemy go miodem. Ja paprykę marynowaną słodzę właśnie miodem, przez co jest na pewno zdrowsza, a dla mnie smaczniejsza. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową.


W tym roku po raz pierwszy robiłam marynowaną paprykę. Zamiast zacząć od tradycyjnej, zrobiłam z miodem. Zagotuj wodę z octem, solą i cukrem. Zalewę pozostaw do przestudzenia. Następnie pokrój na mniejsze kawałki.


Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na marynowana papryka z miodem rozmarynem i goździkami. Ale my po prostu ją uwielbiamy. Potrafimy z Grzegorzem otworzyć litrowy słoik i zjeść ją od razu, za jednym posiedzeniem. To jest zupełnie inna jakość i zupełnie inny smak.


Papryka jest niezwykle zdrowa, a zakonserwowana stanowi doskonały dodatek do serów, wędlin, kanapek i dań obiadowych. Możemy się nią raczyć przez całą zimę. Przekonaj się, że zrobienie papryki marynowanej wcale nie jest trudne.


Z podanych składników ugotować zalewę.

Poznaj przepis na marynowaną paprykę. Do zalewy włożyć paprykę i gotować ok. Przełożyć do słoików, dołożyć przyprawy z zalewy,zalać gotującą się zalewą,wlac po łyżeczce oliwy i zakręcić dokładnie, odwrócić dnem do góry i tak wystudzić.


Odwrócić dopiero kiedy będą zimne. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.


Włożyć do czystych i suchych słoików. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis. Co prawda, perspektywa nowego roku akademickiego nie jest dla mnie czymś strasznym, ale będę bardzo tęsknić za latem, tym bardziej, że dni są coraz krótsze i zimniejsze.


Przepis na papryka konserwowa. Dziś mam dla Was przepis na marynowaną paprykę. Uwielbiam marynowaną paprykę, toteż co rok (czasem co dwa) wkładam ją do słoików, aby zimą móc cieszyć się jej smakiem.


Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na minut, by ją sparzyć. ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować.


Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę, listka laurowego,ziele angielskie i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Polecane przepisy Doradcy Smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty