Jeśli żurek to koniecznie taki jak ten – Żurek na żeberkach z ziemniakami, białą kiełbasą i boczkiem. Nie jest to danie dietetyczne, o nie, ale jakie pyszne! W końcu Święta Wielkanocne są raz w roku.
Choć muszę przyznać, że żurek bardzo lubię i przygotowuję go nie tylko raz w roku. Wersji na żurek jest mnóstwo.
Tradycyjny żurek na żeberkach od Koła Gospodyń Wiejskich. Jedną z tradycyjnych potraw przygotowywanych przez kęckie gospodynie jest pyszny żurek. Dodajemy koncentrat żurku.
Mieszamy i gotujemy ok 10min. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na żurek wielkanocny na wędzonych żeberkach. Czy można sobie wyobrazić Wielkanoc bez żurku?
Zakwas na żurek można kupić gotowy.
Przepis z bloga Domowa kuchnia Aniki. W tym roku jestem zachwycona zupa, którą podpatrzyłam u koleżanki - wspaniałego żurku ugotowanego na pachnących wędzonych żeberkach, z. Nie ma chyba bardziej tradycyjnej polskiej zupy niż żurek. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo (w wersji wielkanocnej i nie tylko:) Smacznego:) Drukuj. Następnie dodać śmietanę.
Ilość komentarzy: 2- dołącz do dyskusji! Zupa bardzo popularna i lubiana. Choć sama zupa wydaje się prosta, jej sekret tkwi w dobrym zakwasie. Więcej niż przepisów.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych (m.in. w związku z wysyłaniem materiałów reklamowych, informacji o nowościach, promocjach itp.) przez Prymat Sp. Czy konieczny jest zakwas na żurek? Nie ma dla mnie wielkanocnego stolu bez pachnacego wedzonka zurku. Jarzyny obrać dodać do gotujących się żeberek (oprócz ziemniaków). Bez niego nikt nie wyobraża sobie prawdziwego, tradycyjnego wielkanocnego śniadania.
Uwielbiamy tą gęstą i aromatyczną zupę o lekko kwaśnym smaku. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przygotowywany ze specjalnych składników.
Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat? Poznaj tajniki przepisu na żurek słynnej restauratorki. Magdy Gessler to z pewnością najsmaczniejsza propozycja na wielkanocny stół. Zasmakuje wszystkim gościom!
Domowy żurek to niezwykle smaczna i uniwersalna zupa, która sprawdzi się serwowana na wiele okazji. Zarówno na świąteczny obia jak i pierwsze danie podczas przyjęcia. I jest to kolejna rzecz, za którą nie przepadałam a dzisiaj chętnie zjem.
Gotujemy po polsku prowadzonej pod patronatem serwisu Z pierwszego tłoczenia. Pyszny żurek jest doskonały na śniadanie Wielkanocne. Bardzo aromatyczny, gotowany na wędzonych żeberkach, z dodatkiem białej kiełbasy. Każda gospodyni ma swój sposób, aby uczynić tę zupę niepowtarzalną i wyjątkową. Mimo to warto poznać różne przepisy, aby poszukać inspiracji.
UREK WIELKANOCNY Pokazywałam już u siebie kilka przepisów na żurek wielkanocny i taki codzienny. Dzisiaj zapraszam na żurek wielkanocny wegetariański i taki klasyczny, domowy, wręcz tradycyjny z białą kiełbasą. Chrzanowy żurek na boczku joana30. Wczoraj robiłam żurek z przepisu, na początku wydawał mi się bez smaku, ale winny był tutaj zbyt słaby zakwas z biedronki, musiałam dolać połowę drugiego, odrobina maggi i żurek pierwsza klasa :) Jest to wersja wykwintna, myślę , że sprawdził by się doskonale na imprezach !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.