środa, 9 września 2020

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Dołożyć grzyby, nakłutą widelcem białą kiełbasę, żeberka, liście laurowe, ziele angielskie. Charakterystyczny kwaśny smak zupy sprawia, że jest ona faworytką wszystkich miłośników wyrazistych kompozycji kulinarnych. Od kilku dni w mojej lodówce gościła butelka na oko całkiem sensownego zakwasu na żur. Takiego wiecie zrobionego z żytniej mąki z wodą.


Kiedyś w sumie chyba sam spróbuję go zrobić. No ale miałem kupny, całkiem godnie się prezentował więc przyszła w końcu pora na żurek. Oj, aj, ech i takie tam. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Gotujemy wywar około minut.


Białą kiełbasę myjemy i wrzucamy do gotującego się wywaru. Po około minutach wlewamy żurek z butelki, doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Na koniec wciskamy ząbki czosnku.


Podować z jajkiem ugotowanym na twardo i ugotowanymi ziemniaczkami. Całość doprawić chrzanem, solą, pieprzem i majerankiem. Można dodać pokrojone w kostkę i ugotowane oddzielnie ziemniaki. Opis przepisu: Autor: WINIARY Świąteczno-niedzielny żurek z chrzanem, białą kiełbasą i jajkiem na twardo łatwo przygotować, gdy mamy w kuchni Żurek Nasza Specjalność WINIARY. Chrzanowy żurek gotujemy na wywarze z białej kiełbasy, którą potem kroimy na plasterki i podajemy do zupy razem z ćwiartkami jajek.


Całość ozdabiamy kleksem śmietany chrzanowej i posypujemy natką. Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą! Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki.


Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Durszlak Żurek z białą kiełbasą i jajkiem. Dania główne Krokiety ruskie. Połączenie ulubionych krokietów i pierogów ruskich. Przygotowanie dania żurek z jajkiem i białą kiełbasą dni przed przygotować zakwas: w kamionkowym naczyniu zalać wrzątkiem szklanki mąki, ostudzić, dodać litr przegotowanej wody, skórkę chleba, roztarty czosnek, przykryć gazą, odstawić na dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie można przyrządzić zupę.


Długo testowałam różne żurkowe przepisy. Zupa raz wychodziła lepsza, raz średnia, ale nie poddałam się. Już wiem że trzeba zacząć od naprawdę dobrej jakości zakwasu. Najlepszy będzie domowy zakwas, ale jeśli o nie.


Kiełbasę zalewam wodą i gotuję minut. Następnie wyjmuję białą z wywaru i dodaję liść laurowy, czosnek pokrojony w plasterki, ziele angielskie. IwonaF Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Smakują prawie identycznie jak kotlety schabowe - są mega soczyste i pyszne a skórka obłędnie chrupiąca! Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak.


Najnowsze wiadomości ze świata showbiznesu i polityki. Plotki i potwierdzone newsy. Oglądaj filmy i zdjęcia: wywiady i fotogalerie. Przepis na Żurek z jajkiem i białą kiełbasą. Od wielu lat gości na polskich stołach i ciężko sobie wyobrazić święta bez jego udziału.


Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Aby przygotować świąteczną zupę, należy skorzystać z najlepszych składników, które doskonale podkreślą smak domowego żurku. A oto filmik jak przygotowałam pyszny, domowy (Wielkanocny, ale nie tylko;) żurek z białą kiełbasą, wędzonką i jajkiem.


Zapraszam do obejrzenia! Podaję na gorąco z białą kiełbasą oraz wkrojonym jajkiem na twardo, a do tego pajda świeżego chleba. Jest to zupa na każdą okazję, odpowiednia zarówno na obia jak i na kolację, zwłaszcza w. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią!


Kremowy żurek z boczkiem wędzonym, białą kiełbasą i lubczykiem, lekko zabielony słodką śmietanką. Tak naprawdę żurek przygotowuję na kilka sposobów, dziś prezentuję wersję z podsmażonymi warzywami i dodatkowo z boczkiem. Sycący, aromatyczny i treściwy.


Lubię mocno kwaśny, koniecznie z jajkiem i białą kiełbasą. Efektownie wygląda podany w okrągłym chlebku, najpyszniejszy oczywiście zrobiony z własnego zakwasu. U nas gości często, nie tylko podczas Świąt Wielkanocnych. UREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ Kolejna klasyczna propozycja na święta, żurek z białą kiełbasą, ziemniakami i boczkiem. Oj tak, żurek z biała kiełbasą taką gotowaną lub parzoną oraz boczkiem podsmażonym na patelni jest absolutną klasyką kuchni polskiej.


Aromatyczny żurek z kaszą pęczak, jajkiem i białą kiełbasą, przygotowany do zakwasie, uświetni to spotkanie. Czy może być lepsze miejsce na zaspokajanie głodu rodzinnej bliskości niż właśnie to wokół świątecznie zastawionego stołu? Sprawdź, co jeszcze warto ugotować na Wielkanoc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty