Zastanawialiście się, jak naprawdę przyrządzić żurek z jajkiem i białą kiełbasą? Oto prosty przepis na tę świąteczną zupę! Przed nami święta Wielkiej Nocy, a z nimi danie typowo.
Charakterystyczny kwaśny smak zupy sprawia, że jest ona faworytką wszystkich miłośników wyrazistych kompozycji kulinarnych. Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą!
Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki.
Zazwyczaj zakwaszam octem (jak w przepisie niżej), czasem kupuję torebki z mieszanką naturalnych składników (są takie!bez ulepszaczy, itd.). Dodane przez margow: Tylko o kuchni. Bozobardzo fajny pomysł.
Składniki: – 5białej kiełbasy surowej – l bulionu lub domowego rosołu – 5ml dobrego zakwasu na żurek – 2. Knorr przesyujemy do miski, dodajemy śmietanę, a następnie rozprowadzamy niewielką ilością wywaru.
Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Lista przepisów na zurek z jajkiem i kielbasa ziemniakami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Z gotującego się jeszcze żurku wyciągnąłem kiełbasy i pokroiłem na plasterki.
Przełożyłem do garnka i gotowałem jeszcze – minuty. Idealny żurek z pieczarkami jest gotowy. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Klasyczny żurek z kiełbasą i jajkiem, można dodać ziemniaki ale ja wolę bez i kawałek chleba do tego. Zrobiony na własnym zakwasie smakuje naprawdę wybornie. Kwas w zupie możemy regulować dodając pod koniec gotowania odpowiednią dla siebie ilość zakwasu. Przygotowanie dania żurek z jajkiem i białą kiełbasą dni przed przygotować zakwas: w kamionkowym naczyniu zalać wrzątkiem szklanki mąki, ostudzić, dodać litr przegotowanej wody, skórkę chleba, roztarty czosnek, przykryć gazą, odstawić na dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie można przyrządzić zupę.
Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Obrać jajka ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Kiełbasę porcjować, pokroić na kawałki po 1g każdy.
W rondlu zagotować litr wody.
MUSIAŁAM go zrobić :)… Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Przepis na Żurek z jajkiem i białą kiełbasą. Kości wieprzowe wędzone zalać woda i gotować około minut.
Następnie wkroić jarzyny: marchew, pietruszkę i seler i dalej gotować. Biała kiełbasę parzoną włożyć do wywaru mięsno-warzywnego i gotować około minut. Gotujemy wywar około minut. Białą kiełbasę myjemy i wrzucamy do gotującego się wywaru.
Po około minutach wlewamy żurek z butelki, doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Na koniec wciskamy ząbki czosnku. Podować z jajkiem ugotowanym na twardo i ugotowanymi ziemniaczkami.
Wlać do talerza gorący żurek, dodać pocięte jajko, talarki kiełbasy i cebulę. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Krok 7: Ser biały rozdrobić, dodać śmietanę , chrzan śmietankowy, zioła prowansalskie, sól, pieprz czarny i ziołowy do. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Pyszny i sycący żurek na wędzonce z białą kiełbasą i jajkiem na zakwasie, który nadaje mu charakterystyczny, kwaskowaty, wyjątkowo intensywny smak a dodatkowo jest gęsty i znakomicie.
Zupę nalaną do talerzy można ozdobić liśćmi świeżego majeranku. Czasem podaję go w chrupiącej miseczce chlebowej, czasem tradycyjnie z boczkiem i białą kiełbasą. Najnowsze wiadomości ze świata showbiznesu i polityki. Plotki i potwierdzone newsy.
Oglądaj filmy i zdjęcia: wywiady i fotogalerie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.