wtorek, 6 października 2020

Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i boczkiem

Do gorącego,czystego wywaru wkładamy wędzony boczek oraz białą kiełbasę i gotujemy na najmniejszym ogniu przez pół godziny. UREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ Kolejna klasyczna propozycja na święta, żurek z białą kiełbasą, ziemniakami i boczkiem. Oj tak, żurek z biała kiełbasą taką gotowaną lub parzoną oraz boczkiem podsmażonym na patelni jest absolutną klasyką kuchni polskiej. Do garnka wkładakiełbasę, boczek, obraną włoszczyznę i cebulę (jedną) oraz listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i łyżkę przyprawa uniwersalna.


Wszystko zalewam szklankami wody i gotuję na małym ogniu około minut. Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze. Monika o Parzybroda – gęsta zupa na włoskiej kapuście z kartoflami, kiełbasą i boczkiem.


Przepis na – l żurku. Monia o Botwinka zabielana z kartoflami i marchewką. Darek o Ajerkuchy z jabłkami. Z gotującego się jeszcze żurku wyciągnąłem kiełbasy i pokroiłem na plasterki.


Przełożyłem do garnka i gotowałem jeszcze – minuty. Idealny żurek z pieczarkami jest gotowy. Koniecznie sugeruje podawać z pajdą świeżego, mokrego żytniego pieczywa. Dopraw chrzanem, roztartym z solą czosnkiem i wymieszaj ze śmietanką.


Dodaj pokrojony boczek oraz białą kiełbasę. Wyłącz ogień, przykryj garnek i pozwól kiełbasie „dojść” przez około minut. Opis przepisu: Autor: WINIARY Pyszny, pachnący żurek na zakwasie z białą kiełbasą możemy przygotować w niecały kwadrans, jeżeli do przyrządzenia aromatycznego i intensywnego w smaku wywaru użyjemy Bulionu warzywnego WINIARY oraz Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia, z cebulą, czosnkiem oraz listkiem laurowym i zielem angielskim.


Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Zupy Domowy żurek na prawdziwym zakwasie. Tradycyjny żurek na domowym zakwasie. Zupy Żurek z białą kiełbasą, boczkiem i grzybami - zakwas od Piskorka. Dawno nie jadłam tak aromatycznego żurku jak dziś.


Dołożyć grzyby, nakłutą widelcem białą kiełbasę, żeberka, liście laurowe, ziele angielskie. Nie ma jak domowy żurek, zrobiony na swoim zakwasie smakuje bardzo dobrze, warto zrobić w domu. Z tak bogatą wkładką zmienia się rzeczywiście w bardzo treściwe danie;) Podaję na gorąco, czasem z ziemniakami (ugotowanymi w zupie), czasem z chlebem, ale zawsze z wędzonką oraz. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Często żurek stanowi u mnie danie główne – pełen kiełbasy i boczku jest bardzo syty. Zawsze z gotowanym jajkiem – nie wyobrażam sobie inaczej. Aromatyczna , o zdecydowanym smaku , sycąca - świetna nie tylko na święta :) To moja.


Penne z brukselką i boczkiem. Krakowgotuje Kraków gotuje! Teraz planujemy jak podać - z całą kiełbasą czy drobno pokrojoną.


Jak kielbasa się ugotuje to albo wyjmujemy i kroimy w kostkę albo nie :-). Składniki: litry bulionu. Z boczkiem wędzonym przygotujesz nie tylko smaczny i gęsty żurek z chipsami z boczku wędzonego, żurek z wędzonką i zupę grochową z mięsem, ale również pieczony filet z kurczaka z ryżem pilaf i szpinakiem. Katalog Smaków, proponujemy przepis na Żurek z boczkiem i białą kiełbasą, autorstwa Jacob Tastes.


Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Wielkanoc: Żurek wielkanocny z białą kiełbasą i jajkami - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. W garnku zagotować bulion z boczkiem, kiełbasą, czosnkiem, zrumienioną cebulą, umytymi i namoczonymi suszonymi grzybami, liściem laurowym, zielem angielskim i lubczykiem.


Pokazywałam już u siebie kilka przepisów na żurek wielkanocny i taki codzienny. Dzisiaj zapraszam na żurek wielkanocny wegetariański i taki klasyczny, domowy, wręcz tradycyjny z białą kiełbasą. Główna różnica polega na składniku tych zup.


Barszcz biały natomiast to zupa na bazie zakwasu pszennego. Nazwa barszcz biały może być związana z faktem, iż kiedyś przygotowywano ją z.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty