środa, 8 lipca 2020

Zupa z zielonego groszku przepis

Zupa-krem z zielonego groszku to danie, które możesz podać przez cały rok. W sezonie skorzystaj ze świeżego groszku, natomiast zimową porą sięgnij po paczkę mrożonych warzyw. Najprościej użyć groszku mrożonego lub z puszki (ten ostatni dodajemy pod smak koniec gotowania), ale w. Zupę można przygotować z młodego groszku w strączkach, ale pysznie prezentuje się także zupa z zielonego groszku z puszki lub z groszku mrożonego, który niczym nie ustępuje świeżemu.


Na obiad odczarowujemy też znane z dzieciństwa połączenie groszku i marchewki oraz wymyślamy nowy przepis na grochówkę – z zielonym groszkiem.

Zupa krem z zielonego groszku podbiła moje serce już jakiś czas temu. Uwielbiam zielony groszek pod każdą postacią. Kiedy robię tradycyjną sałatkę jarzynową to nie potrafię się oprzeć i zawsze podjadam nieco groszku przed dodaniem go do reszty składników.


Dla wszystkich miłośników zupy krem i groszku oraz dla dzieci, które nie chcą jeść warzyw. To pyszne danie zarówno na specjalne uroczystości, jak i bez okazji. Zupa z groszku zielonego oczaruje każdego!


Gęsty krem z zielonego groszku - możliwy do ugotowania właściwie przez cały rok. W sezonie z młodego, a poza nim z mrożonego groszku, oraz kilku prostych dodatkowych składników.

Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych zup. Gdy mam wystarczająco dużo czasu, na samym końcu przecieram ją jeszcze przez sitko – wtedy ma idealną, aksamitną konsystencję. Bardzo szybko się ją przygotowuje i serwuje najczęściej z prażonymi płatkami migdałów.


A to już zupełnie inne warzywo. Zielony groszek (może być mrożony) ma słodki, delikatny smak i nie ma nic wspólnego z brunatną breją z puszki. Dlatego zupa krem z groszku zielonego Gessler bardzo smakowała gościom nowego Spichlerza. Najlepiej taką zupę podawać ze świeżą, gęstą śmietaną, można dodać chrupiący boczek.


Delikatny krem z dodatkiem mięty oraz sera cheddar. Do tego groszek ptysiowy. Przepis na krem z zielonego groszku z dodatkiem tofu jedwabistego to świetny pomysł na pożywny i pełen witamin obiad.


Zupa jest szybka i prosta w przygotowaniu. Za sprawą jesieni, zupy krem królują w moim menu #128578; Tym razem zupa krem z mrożonego groszku. Mimo użycia tylko kilku składników jest niezwykle aromatyczna – intensywnie czuć groszek!


Jest najszybszą w przygotowaniu, spośród innych przepisów na zupy, które znajdziecie na blogu. Smak zupy poprawi odrobina parmezanu. Sprawdź, jak zrobić zupę z zielonego groszku - podajemy dokładny przepis krok po kroku.

Z warzyw i kości ugotować wywar. Groszek zielony wyłuskać, ugotować w niedużej ilości osolonej, ocukrzonej wody. Wywar przecedzić, dodać połowę groszku przetartego, resztę w całości, podprawić zawiesinę z mąki i zimnej wody, zagotować. Połączyć ze śmietanką i żółtkami tuż przed podaniem, aby żółtka nie ścięły się. Opis przepisu: Autor: WINIARY Krem z zielonego groszku ze śmietanką jest niezwykle prosty w przygotowaniu.


Już w kwadrans przygotujesz smaczny i gęsty krem z groszku, który możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami – w całości lub w kawałeczkach. Do kremu z zielonego groszku możesz dodać również ziemniaki oraz zasmażkę, jeżeli chcesz bardziej zagęścić zupę. Dla osoby PT1M Czas przygotowania: Zobacz więcej. Niebieskoszara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Niebieskoszara przepisy.


Poniżej prezentujemy przepis na krem z zielonego groszku, który można serwować za każdym razem w inny sposób. Różne dodatki do dania (ziarna słonecznika czy pestek dyni, groszek ptysiowy, ciepła bagietka z masłem czosnkowym) sprawią, że nawet częste spożywanie tej potrawy nikogo nie znudzi. Klasyczna zupa krem z zielonego groszku To jeden z prostszych, babcinych przepisów na wiosenną, zieloną zupę. Dzieciaki ją uwielbiają za kolor – nie wiem, czy wszystkie, moje na pewno.


Macie ochotę na zupę, a raczej krem z zielonego groszku? Prosta i szybka można przygotować ją właśnie w formie kremu z ptysiowym groszkiem i aromatycznym parmezanem. Prosty przepis na smaczną, zdrową zupę.


Potrzebujesz groszku, koperku i pora. Zagotowane z bulionem, zmieszane ze śmietanką - stworzą pyszne, lekkie danie. Kremowa zupa z zielonego groszku i koperku. Można ją doprawić w dwojaki sposób - pierwszy, który tym razem wybrałam, to pikantna przyprawa chilli i sos tabasco, drugi, łagodniejszy sposób - to świeża mięta i sok.


Jeśli ziarenka są już twardawe a strąki nie mają soczyście zielonego koloru- to nie jest groszek do tego przepisu! Tu liczy się jakość i świeżość każdego składnika- ponieważ jest ich mało powinny być najlepsze. Jeśli przyszłoby Wam do głowy robienie tej zupy z groszku w puszce- to zdecydowanie odradzam. Na dzisiejszy obiad polecam lekką zupę z zielonego groszku. Zupa różni się w smaku od dobrze znanego, kremu z zielonego groszku, na który przepis poznaliście już we wcześniejszym wpisie.


Zupa groszkowa jest bardzo prosta! Wystarczy zaopatrzyć się w zielony groszek i ziemniaki, to dwa podstawowe składniki potrzebne do jej przygotowania. Ugotowana marchewka z groszkiem z dodatkiem mąki i masła to pyszny dodatek do obiadu.


Szczególnie dobrze komponuje się w towarzystwie tłuczonych ziemniaków i kotleta mielonego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty