Witam makowiec zawsze mi peka przejrzalam komentarze i mysle, ze z tych dwoch powodow ktore najczesciej Pani podaje to mam za cienki rozwalkowane ciasto, ciasto walkuje na wymiar 35×czy zatem zrobic troche mniejszy prostokat? Pyszny makowiec - polecam makowiec wg przedstawionego przepisu, jest naprawdę przepyszny:) s. Czas przygotowania: min. Idealny makowiec - domowy makowiec na każdą okazję.
Dodane przez czarnadora w: Tylko o kuchni. Jest pyszny, jabłka nadają mu wilgoci. Dziękuję za przepis, makowiec wyszedł pyszny, domownicy byli zachwyceni smakiem. Z tej porcji wyszły mi dwa makowce. Kruche ciasto z tego przepisu jest bezbłędne, do tego masa makowa, wykończenie z kruchego ciasta i gotowe.
Zrobilam makowiec z Pani przepisu ale niestety mi nie wyszedl ( ale to byl moj pierwszy raz), bylo za duzo masy makowej a za malo ciasta, i chyba ta masa makowa byla za bardzo mokra (mimo ze staralam sie ja dobrze odsaczyc z wody i tez przeciez wyparowala podczas pieczenia). Pyszny to mało powiedziane robiłam go w tamtym roku i jest. Mięciutki i bardzo wilgotny, tradycyjny makowiec zawijany.
Przepis na makowiec zawijany. Popularny wypiek na Boże Narodzenie i Wigilię. Z przepisu wychodzą aż makowce. Jeśli to zbyt duża ilość, to można nadmiar zamrozić. Słodki, pyszny makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński poleca się nie tylko w święta min łatwe przystępne.
Polecane przepisy: wilgotny makowiec na kruchym spodzie Zobacz więcej. Pani Agnieszko, uwielbiam makowce, a ten przepis wydaje sie niezwykle prosty i pyszny, mam tylko jedno pytanie techniczne? Rodzinie i znajomym bardzo smakują moje wypieki. Na jedną z imprez wymyśliłam taki szybki i pyszny makowiec.
PROSTY Pyszny MAKOWIEC z Serem – Dzień dobry! Zapraszam dzisiaj na pyszny makowiec z serem na kruchym cieście. Jest bardzo smaczny, wilgotny, trochę waniliowy i migdałowy, wygląda apetycznie po przekrojeniu, ma takie łatki. Do jego przygotowania użyłam gotowej masy makowej z puszki. Witam makowiec pyszny pierwsza klasa mak ugotowalam w mleku bardzo fajny przepis wpisuje do moich ulubionych Pozdrawiam.
Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Ciasto japońskie jest po prostu pyszne, bo wilgotne od jabłek, z mnóstwem bakalii oraz z wyraźną migdałową nutą. W misce lub garnku pół kg maku zalewamy wrzątkiem i trzymamy pod przykryciem przez około pół godziny. Według przepisu, który proponujemy przygotujesz go sprawnie, a efekt zaskoczy Twoją rodzinę. Makowiec jest wilgotny, nie pęka.
Drożdżowy makowiec zawijany będzie nie tylko wspaniale wyglądał po nałożeniu na talerzyki, ale także poczujesz wspaniały świąteczny aromat. Kruche i maślane ciasto z wilgotną masą makową z dodatkiem orzechów i żurawiny. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pyszny makowiec. Ta wersja będzie też o wiele bardziej przyjazna smakoszom, którzy nad rozgryzanie ciasta przedkładają delektowanie się masą.
Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Trochę mnie tu nie było, więc w ramach przeprosin proponuję przepis na szybki makowiec. Kruche ciasto przełożone domową masą makową z dużą ilością bakalii i słodki lukier tworzą razem przepyszne połączenie. Wykonanie go jest troszkę czasochłonne, ale dla takiego efektu końcowego warto! Składniki na ciasto kruche: 500g mąki tortowej 125g cukru pudru 300g zimnego masła 4. Szybki makowiec w każdej odsłonie!
Więcej niż przepisów. MAKOWIEC JAPOŃSKI (Z JABŁKAMI) – NAJLEPSZY PRZEPIS – ŚWIĘTA Z JOLĄ – Odcinek – dla wszystkich, których marzeniem jest przygotowanie idealnej wigilii i świąt postanowiłam przygotować serię filmów świątecznych. Jeżeli podobają się Państwu moje przepisy to proszę o łapkę w górę, udostępnianie, komentarz pod filmem oraz subskrybowanie.
Pomoże to w rozwoju kanału. Jeśli jesteście na etapie poszukiwania idealnego przepisu na domowy makowiec, koniecznie zapoznajcie się z poniższym zestawieniem. Zebraliśmy dla Was najlepszych przepisów na pyszny, zawijany makowiec.
Doskonałe ciasto na święta Bożego Narodzenia. Sprawdź, jak przygotować pyszny domowy makowiec własnoręcznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.