Przepis na najlepszą faszerowaną paprykę. Połówki papryki wypełnione podsmażanym mielonym mięsem i ugotowanym ryżem, zapiekane w piekarniku pod warstwą sera. Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na letni obiad. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem.
Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.
Nie może jej zabraknąć w sezonie jesiennym. Niektórzy nadziewają samym mięsem, zapiekają połówki papryk, dodają pieczarki itp. Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem.
Poza mięsem mielonym w nadzieniu znajdują się pieczarki i podsmażana cebulka. Nie brakuje także natki pietruszki. A i papryki możesz wybrać w różnych kolorach dla urozmaicenia.
Jej doskonały smak i miękkość zapewnia duszenie w Bulionie Warzywnym WINIARY.
Obecność ryżu z kolei sprawi, że danie okaże się. Efektownie podane danie obiadowe. Bardzo smaczne, sycące i pełne różnych smaków. To tradycja połączona z nowoczesnością, ponieważ farsz przygotowuje się podobnie jak do klasycznych gołąbków, tylko zamiast kapusty dajemy paprykę.
Niestety kończy się już sezon na paprykę, ale na szczęście można ją dostać nawet w zimie. Dzisiejsza propozycja to papryka nadziewana mięsem mielonym zapiekana w aromatycznym sosie pomidorowym. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie, aż będzie szklista. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę jeszcze smażyć, a następnie zostawić do.
Farsz może też składać się ze zdrowej kaszy, ryżu lub kuskusu. Całość można posypać tartym serem. To wygodne do serwowania danie, bowiem każdy dostaje na talerz paprykę lub dwie połówki papryki z pysznym gorącym. Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami to danie, które pokochają osoby ceniące sobie proste rozwiązania i zachwycające wykonanie. Pieczona papryka pozostaje słodka i chrupka, a przy tym skrywa sycący i aromatyczny farsz wykonany z mięsa mielonego wieprzowego, kaszy, warzyw z dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY.
Najczęściej spotkać można paprykę faszerowaną ryżem lub kaszą (bardzo dobrze sprawdzi się tu na przykład kuskus) oraz mięsem mielonym. Mięso w nadzieniu jest wyjątkowo wilgotne, a to dzięki temu, że przez cały czas pieczenia przenikają. Samo podanie tego dania robi naprawdę Zobacz więcej.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Makaron i rodzynka.
Zazwyczaj odcina się czubek papryki, nadziewa ulubionym farszem i gotuje w sosie pomidorowym. Składniki: woreczek ryżu. Chciałabym ci jednak przedstawić nieco inną, nie mniej smaczną propozycję. Przekąska, która świetnie pasuje np. Pieczarki pokroić podsmażyć.
Z miesa mielonego cebuli czosnku jaja i bułki przypraw wyrobić masę. Do tego dodać usmażone pieczarki. Papryka nadziewana szpinakiem.
Do papryk nakładać masę miesną przykryć górą papryki. Ostatnio robiłem papryki faszerowane. Zamiast ryżu do mojego farszu użyłem kaszy gryczanej, a zamiast mięsa podduszonych z cebulką pomidorów i pieczarek. Tym razem paprykę faszerowałam mięsem mielonym oraz kaszą. Lubicie kaszę jęczmienną?
Jeśli nie to użyjcie gryczanej:) Lidl przysłał mi paczkę z produktami z włoskiego tygodnia, znalazły się w niej same smakołyki inspirowane kuchnią włoską, m. Cukinia faszerowana mięsem mielonym Chrupiące łódeczki z cukinii wypełnione mięsno-warzywnym farszem sprawdzą się w roli obiadu dla Twoich gości. Wypróbuj przepis Karola na faszerowaną cukinię – szybko trafi na listę ulubionych! Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest ugotowanie ryżu, który stanowi bazę farszu. Następnie podsmaż mielone mięso – wieprzowinę lub wołowinę – z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli. Pyszny, mięsno-ryżowo-pomidorowy farsz zapiekany w ulubionej, czerwonej papryce.
Razem na jednym talerzu w towarzystwie sałatki - obiad idealny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.