Jest odpowiednio słodka, „w sam raz” aromatyczna oraz charakteryzuje się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości. Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko. Najlepsza, wielokrotnie przetestowana masa makowa do makowców, drożdżowych bułeczek z makiem, ciast kruchych, francuskich itp.
Najlepszą masę makową otrzymamy przez własnoręczne przygotowanie masy makowej od podstaw. Nie polecam kupnych mas makowych w puszkach.
Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy). Do tego utwardzane tłuszcze roślinne lub nieekologiczny olej palmowy… Domowa masa makowa to mak ugotowany na mleku, chociaż alergicy spokojnie mogą zastąpić je wodą.
Bywa też zbyt mocno zmielona i papkowata. Oczywiście można też kupić bardzo dobrej jakości gotową masę makową. Celujcie więc w lepsze, sprawdzone marki.
Wystarczy gotową masę makową, myślę o takie własnoręcznie robionej, zamrozić, można wyciągać w miarę potrzeb. Ja tak robię, masa jest nawet lepsza w smaku od świeżej.
Własnie upiekłam makowiec na maku z puszki -Bakaland ,więcej go nie użyję ,smak zjełczałego tłuszczu ,kolor brunatny , konsystencja mazista. Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Just My Delicious. Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż ). Ewelina Ficek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga tagebuchpopolsku. Dodane przez margow: Tylko o kuchni.
Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Na pewno nie da się przekroić na tylko na warstwy. W sumie jest bardzo dobry.
Zanim położyłam masa na spód dałam dżem z czarnej porzeczki świetnie komponuje się z masa i tortem makowym. To naprawdę proste w dowolnej maszynie (oprócz maszynki do mięsa) , a na pewno własna masa , bez chemii konserwującej będzie lepsza niż to coś z puszki. W maszynce do ręcznego mielenia faktycznie wszystko się paprze i trwa wieczność , ale Termomix czy zwykły malakser rozwiazuje sprawę.
Tata Lubego ostatnio wręczył mi puszkę gotowej masy makowej i dał zadanie: upiecz jakieś ciasto. Nie bardzo wiedziałam jak się za to zabrać, ponieważ nie przepadamy za suchym makowcem, wolimy bardziej wilgotne ciasta. Zawsze do wypieków polecam zmielony, suchy mak w torebkach, jednak dostaję od Was informacje, że nie wszędzie można go dostać. W dodatku nie przepadam za gotowymi produktami, wolę zrobić sobie wszystko sama.
Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko.
Jeśli chodzi o masę makową, to polecam przygotować dużą porcję masy i część z niej zamrozić na przyszłość. Wówczas pieczenie makowca jest jeszcze szybsze. Pamiętaj, że taką masę możesz zawsze wzbogacić.
Dzięki temu produktowi wypieki będą smakować wyśmienicie. Wyjątkowo delikatna w smaku masa odmieni smak wielu wypieków. Masa Makowa z bakaliami 900g. Zamów zakupy przez Internet, dostarczymy je nawet tego samego dnia.
Supermarket online Frisco. W naszej ofercie znajdą Państwo dodatki cukiernicze, dodatki piekarnicze, frużelinę i wiele innych. Masę makową wyłóż z puszki do miski. Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Ok, dzięki :) Nie dodałam.
Teraz makowiec francuski się studzi. Helio masa makowa z bakaliami w sklepie dodomku. W tym dziale aktualnie dostępnych jest innych produktów - zapoznaj się z pełną ofertą, żeby nie ominęła Cię żadna okazja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.