środa, 7 listopada 2018

Papryka z miodem

Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy. Do słoika z papryka możemy też dodać kawałek kory cynamonu.


Gazety wyłożone na dnie garnka zapobiegają uderzaniom słoików podczas gotowania o dno garnka i pękaniu szkła. Poznaj jeden z nich i przygotuj paprykę marynowaną z miodem i czosnkiem! Muszę przyznać, że zaszalałam i razem z mamą włożyłam aż kilogramów. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w długie paski. Po ogórkach, tak jak obiecałam, dzielę się z Wami przepisem na paprykę.


Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewamy paprykę, dodajemy łyżkę miodu i zakręcamy słoik. Pasteryzujemy minut, na malutkim gazie i wyjmujemy. Pamiętam, papryka była wyzwaniem.


Papryka z miodem

Polecane przepisy: papryka z miodem Zobacz więcej. Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić. Przekąski pieczona papryka. Czerwoną paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion i opłukać.


Przepis na papryka z miodem. Do każdego słoika włożyć listek laurowy, gorczycę, ziarenka ziela angielskiego i wlać olej. Następnie włożyć do czystych i suchych słoików. Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.


Zamknąć słoiki nieuszkodzonymi pokrywkami i pasteryzować minut. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Tak przygotowana papryka jest jędrna i smakuje wspaniale. Odstawiamy na około godzinę.


Gotujemy wodę z octem i miodem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę kroimy w ćwierćkrążki, solimy i również odstawiamy na godzinę. PAPRYKA MARYNOWANA Z MIODEM Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Do zalewy wrzucamy paprykę i cebulę.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuchnia Dośki. Tym razem marynowana papryka z miodem. Nie od dzisiaj wiadomo, że papryka marynowana jest najsmaczniejsza, gdy jest delikatnie słodkawa. Nie każdy z nas używa białego cukru i dlatego często zastępujemy go miodem.


I powracamy do przetworów. Marynowana papryka z miodem i sprytny przepis. Ja paprykę marynowaną słodzę właśnie miodem, przez co jest na pewno zdrowsza, a dla mnie smaczniejsza. Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Całość przełóż do słoików.


Tak przyrządzona marynowana papryka doskonale sprawdza się w asyście innych warzyw konserwowych. W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka.


Wyszła przepyszna, słodka, delikatna, a zarazem aromatyczna. Do tego lekko chrupiąca. Dziś zapraszam Was po nowy pomysł na paprykę konserwową.


Papryka z miodem

Robiłam ją jakiś miesiąc temu, a wczoraj była degustacja. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na marynowana papryka z miodem rozmarynem i goździkami. Kroimy na mniejsze kawałki, układamy w słoikach. Ku mojemu zaskoczeniu w blogowych czeluściach istnieje luka i to spora.


W sezonie chilli jest tania, wygrzana w słońcu i pachnąca. Wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Szczególnie pokochała ją kuchnia węgierska. Danie sprawdza się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do zimowych obiadów. Czerwone złoto”, bo tak na Węgrzech nazywana jest papryka, smakuje przepysznie w połączeniu ze złocistym miodem.


Jest sprawdzony, papryka wychodzi twarda, krucha i delikatnie słodka. Będzie co podjadać zimą:). Co prawda, perspektywa nowego roku akademickiego nie jest dla mnie czymś strasznym, ale będę bardzo tęsknić za latem, tym bardziej, że dni są coraz krótsze i zimniejsze.


Smacznie, szybko i tanio.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty