wtorek, 30 stycznia 2018

Czy można zamrozić rybę po grecku

Czy można mrozić rybę po grecku? Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi. Zmieni się też nieco jej konsystencja.


Podobnie jak w przypadku surowej – zbytnio nasiąknie wodą. Sos najlepiej w jakimś pojemniczku, po rozmrożeniu jego. Jeśli tak to na jak długo ? Najczęściej dodaję rybę gotowaną, ale spokojnie można zamienić na smażoną.


Najlepiej przygotować tą potrawę dzień wcześniej, aby ryba zdążyła przejść smakiem. Dodane przez papuzka w: Tylko o kuchni. Ugotowalam strasznie duzo kapusty z grzybami do krokietow i pierogow,troche tego za duzo. Dzisiaj filet z mintaja w. Ryba smakuje na ciepło i zimno.


Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Następnie rybę pokroiłam na małe kawałki, posoliłam z obu stron i opanierowałam w mące (nadmiar mąki strząsałam z ryby). Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży). Rybę usmażyłam na oleju. Jaka jest najlepsza ryba po grecku?


Warto wybrać dobrej jakości rybę. Gorąco polecam tilapię, czy dorsza. Bardzo często sięgam po filety mrożone. Jest to jednak takie danie. Niczego w galarecie mrozić nie można.


Czy można zamrozić rybę po grecku

Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Wtedy naprawdę jest błyskawicznie jeśli ktoś ma ochotę na rybkę.


To samo rozwiązanie gorąco polecam również w przypadku gulaszu - zawsze robię więcej i pasteryzuję sobie słoik półlitrowy na zaś - tylko przed dodaniem. Przygotować sos, zamrozić. W przeddzień Wigilii odmrożoną rybę smażysz, zalewasz odmrożonym i gorącym sosem, odstawiasz do przegryzienia i przez następne kilka dni masz pyszną potrawę świąteczną. Mrożenie ryb wędzonych - czy ryby wędzone można mrozić ? Ryby: Witam, w niedługim czasie mam zamiar uwędzić kilka rybek ( może kilkanaście ) i mam kilka pytań: 1. A Ty w jaki sposób podajesz rybę po grecku? Oprócz tego, że rybę po grecku można podać na ciepło lub zimno, to można ją także przygotować na dwa sposoby.


Częściej spotykana jest wersja ze smażonymi filetami, natomiast coraz częściej ludzie zaczynają bardziej dbać o zdrowie. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. W czasie gdy warzywa się gotują można usmażyć rybę: obtaczać ją w mące i smażyć partiami na złoto na rozgrzanym oleju. Niezłym pomysłem byłoby też zrobić więcej duszonych warzyw „po grecku” i stosować je jako dodatek do innych dań 1. Można także panierować rybę w mące z cieciorki – jeśli użyjemy jej pół szklanki, danie trzeba będzie liczyć na porcji.


Ciasta tego typu kroimy na mniejsze porcje i każdą owijamy folią aluminiową lub układamy w plastikowych pojemnikach z odstępami. Zamrozić możemy również torty, serniki czy makowiec. Makowiec to jedno z najczęściej pieczonych ciast w okresie świątecznym. Makowca jak najbardziej można mrozić.


Czasem trafia się okazja i można w promocyjnej cenie kupić większą ilość jedzenia – wszystkiego nie zjesz, więc część możesz zamrozić. W podobny sposób można przez dłuższy czas przechowywać owoce sezonowe, pieczywo, warzywa czy nabiał. Wszystkie te potrawy można wsadzić w pojemnikach do zamrażarki. Można też zrobić pierogi lub uszka choć sama tego nie lubię bo mrożone się sklejają i rozwalają potem podczas gotowania. Wcześniej - choć nie na kilka tygodni, ale powiedzmy tydzień przed świętami warto zacząć robić śledzie by były gotowe na czas.


Dacie wiarę, że jadłam ją pierwszy raz w życiu? Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Co roku męczyłam się z wszystkim na ostatnią chwilę. A w tym roku luzik… Właśnie robię rolady wołowe do obiadu na pierwszy dzień Świąt oraz rybę po grecku.


Czy można zamrozić rybę po grecku

Owoce suszone na kompot już naciągają w wodzie :) śledziki też zrobione i się „przegryzają”. Przepis na rybę po grecku z programu Ewa gotuje. Marchewkę gotujemy w łupince tak aby nie była zbyt miękka (ma być al dente).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty