poniedziałek, 8 stycznia 2018

Ryba smażona po grecku

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Tym razem troszkę inna ryba po grecku a więc ryba smażona w cieście. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Bardzo często mamy dylemat co zrobić z takich filetów rybnych. Co zrobić, by smażona ryba smakowała ciekawie i była podana ze zdrowymi warzywami. Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia. Rodzajów ryb nadających się do panierowania jest niemal tak wiele, jak samych sposobów panierowania.


Kluczem do wykonania smacznej potrawy jest odpowiednie panierowanie ryby. Dowiedz się, jak wykonać pyszną panierkę! Przepisy z kategorii smażona rybę.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Dzięki temu przepisowi przygotujesz ją w wyjątkowo efektownym wydaniu. Moja ryba po grecku powstała z przepisu, który mam od mamy. Taki domowy, wręcz dawny.


Soczysta ryba w towarzystwie duszonych warzyw to klasyka polskiej kuchni! Smaczna ryba z warzywami „po grecku” to znany i lubiany sposób na rybę, nie tylko od święta. Jeżeli szukasz prostego przepisu na pyszne danie, koniecznie wypróbuj tę propozycję. Soczyste filety rybne otulone chrupiącymi warzywami w pomidorowym sosie – pycha.


Ryba smażona po grecku

Jakich warzyw potrzebujesz, żeby twoja ryba była naprawdę smaczna? A ja zawsze sie zastanawiam, skad sie wziela nazwa ryba po grecku, skoro Grecy o takiej rybie nawet nie slyszeli :) Ale nazwa nazwa, a liczy sie smak. Rybę smażoną w mące podawaj ze swoją ulubioną surówką! Dodane przez babciaaneczka w: Tylko o kuchni.


U mnie ryba w słoiku to specjalny rytuał powigilijny. Na Wigilię smażę za dużo karpia,oczywiście klasycznie tylko w mące. Durszlak - ryba smażona z majonezem.


Wekuję na wszelki wypadek dwa razy bo tak na prawdę nie wiem kiedy będziemy mieć na rybę ochotę. Szczegóły poniżej: Filety z dorsza, które wyjęliśmy po minutach z lodówki, układamy na dnie naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem. Za to potrawę chyba można uznać za tradycyjnie polską. W oryginale ryba powinna być smażona. Ja jednak tę potrawę wolę w wersji odc Zobacz więcej.


Ryba jest dobra po tygodniu. Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga codogara. Chrupiąca ryba smażona na patelni to jedno z najsmaczniejszych dań.


Ten przepis na chrupką rybkę z patelni ułatwi wam zadanie. Mięsne klopsiki po grecku - pyszne i aromatyczne. Pieczony łosoś nadziewany szpinakiepyszne i proste danie rybne. Oszukane zrazy z paluszków surimi: ekonomiczne danie rybne.


Serwuje się ją na ciepło lub na zimno, jako przystawkę. Rybę po grecku przyrządza się ze smażonych kawałków lub filetów rybnych w towarzystwie duszonych warzyw (marchwi, selera, pietruszki, cebuli) oraz sosu pomidorowego. Na polskich stołach ryba gości zdecydowanie za rzadko. Tymczasem jest to naturalne źródło cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3.


Ryba smażona po grecku

To one odpowiadają za prawidłowe działanie układu krążenia i układu nerwowego. Smażyły tak zarówno filety, jak i całe tuszki rybne. Sposób najprostszy, najłatwiejszy i mało kaloryczny.


Ja tak najczęściej przygotowuję rybkę, która trafi później do marynaty lub sosu (ryba w zalewie, ryba po grecku).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty