Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. MALINOWA CHMURKA - IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - przełamana smakiem owoców pyszna beza :) Delikatne, idealne ciasto, które uwodzi smakiem! Malinowa chmurka to przepyszne ciasto, które się po prostu nie odmawia. Przepis na malinową chmurkę widziałam w różnych wariantach, wszystkie je jednak łączy to, że połączenie takich składników musi smakować bosko!
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Mój pamiętnik kulinarny.
Są znacznie pyszniejsze. Mogę wyróżnić dwa idealne sposoby na wykorzystanie malin. Albo spożyć od razu cały koszyczek, albo przygotować malinową chmurkę. Chrupiąca beza z migdałami, krem z mascarpone, galaretka malinowa i kruchy spód z pewnością będą hitem każdego rodzinnego spotkania.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok.
Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki.
Placki owsiane - prosty przepis. Papryka marynowana według mojego przepisu. Prosty tort urodzinowy dla ośmiolatki. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko!
Ciasto serowo-jabłkowe bez pieczenia. Idealne ciasto w sezonie malinowym. Poza sezonem można użyć mrożonych malin. Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę. Nazwa jak najbardziej adekwatna, ponieważ ciasto jest lekkie, a za sprawą masy śmietanowo-serowej i bezy faktycznie przypomina chmurkę.
Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie!
Malinowa Chmurka właśnie dołączyła do moich przebojów z Pani strony! Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy. Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki.
Jeden placek ułożyć na desce, posmarować połową frużeliny malinowej, posypać odłożonymi całymi malinami, przykryć kremem.
Resztę frużeliny rozsmarować na drugim placku i zsunąć go na krem (najlepiej na cienkiej plastikowej podkładce). Na frużelinie malinowej położyć placek bezowy i wstawić do lodówki. To ciasto to rzeczywiście chmurka, na dole ciasto kruche, potem galaretka z malinami, śmietana z serkiem mascarpone i na wierzchu beza. MALINOWA CHMURKA – IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - jedno z najlepszych ciast z malinami jakie robiałam :) Bardzo polecam, zakochacie się w tym smaku! Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus.
PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. Przygotowaliśmy dla Was sprawdzone przepisy, które pokochała cała nasza rodzina. Na stronie znajdziecie przepisy na ciasta, desery, obiady, przekąski i przepyszne, kolorowe. Do jego wykonania można użyć oczywiście kupnych, gotowych małych bezików lub po prostu upiec małe bezy z naszego przepisu: Bezy – najlepszy przepis podstawowy.
Mimo, że w składzie ciasta znajduje się słodka beza, całość nie jest przesłodzona, gdyż słodycz równoważy kwaskowata galaretka z malinami. Dzięki czemu ciągle mamy ochotę na jeszcze jeden kawałek. Szarlotka na mleku to hitowy przepis w mojej rodzinie.
Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie jest trudne, a z moimi instrukcjami wyjdzie ono każdemu- gwarantuję. Deser malinowa chmurka Via Gusto Najlepszym sposobem na szybkie zaspokojenie ochoty na słodycze jest przygotowanie deseru bez pieczenia. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Witam wszystkich po długiej nieobecności. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis.
Ja robiłam go dopiero pierwszy raz i muszę przyznać, że smakuje super #128578; Co prawda trzeba się przy nim napracować i spędzić kilka godzin w kuchni, ale warto! Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.