czwartek, 27 października 2016

Sos grecki do ryby przepis

Sos grecki do ryby przepis

Teraz jest oczywiście inaczej. Jednak jest taka potrawa na świątecznym stole, którą wielbię od dziecka. Prosty przepis na klasykę - ryba w zalewie octowej to pyszna przystawka lub pomysł na kolację. Sos grecki (ryba po grecku) - przepis mojej mamy 435. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kocham.


Ryba po grecku – sos, poznaj sposób przygotowania. Z przygotowaniem pysznego sosu do ryby greckiej poradzi sobie każdy, niezależnie od kulinarnych umiejętności. Dodane przez wejzaw: Tylko o kuchni.


Wyniki wyszukiwania dla sos grecki do ryby pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.


Pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, posolić.


Gotować przez - minut pod uchyloną pokrywą. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sos grecki do ryby. Przepisy z kategorii sosy grecki do ryb. Ten sos podbił moje serce i podniebienie od pierwszej sekundy. Jest pyszny, idealny do mięsa z grilla.


W dobie tal powszechnego kupowania gotowych sosów wyróżnij się i zrób sos samodzielnie. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Dzięki temu będziesz dokładnie znać każdy składnik sosu i nie zastanawiać się, czy są w nim konserwanty czy nie.


Proponowany sos do coraz bardziej popularnej sałatki greckiej nada się również idealnie do kiełbasek z grilla czy marynowania mięs. Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przepuścić przez praskę albo dokładnie posiekać. Wykonanie tego sosu jest super proste.


Zawsze polecam gęsty, prawdziwy jogurt grecki. Jeśli jednak nie masz takiego jogurtu, to dobrej jakości, gęsty i tłusty jogurt naturalny też będzie pyszny. Właśnie sobie zdałam sprawę, że przepis jest praktycznie dietetyczny więc nada się i dla mnie:) Zwłaszcza, że ryba nie jest dodatkowo panierowana (u mnie w domu zawsze była w panierce do ryby po grecku).


Sos do ryby to kulinarne zwieńczenie dania. Jeśli nie wiesz, jak zrobić sos, który będzie smakował całej rodzinie, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zobacz przepis na sos beszemelowy! Sos Grecki Do Ryby Pangi - informacje, zdjęcia, materiały video. Swoją drogą, myślę, że świetnie będzie smakował także z kurczakiem (jeśli ryby nie są waszymi ulubieńcami, macie równie smaczną alternatywę), choć przyznam, że łosoś w sosie to mój zdecydowany faworyt #128521; Z kolei sos koperkowy do ryby zawsze będzie lepiej smakował z białym mięsem.


Sos tzatziki przepis Najlepszy do sosu tzatziki jest gęsty jogurt grecki. Ważne jest też to, by miał on odpowiednią zawartość tłuszczu, dlatego do sosu tzatzyki nie używajcie jogurtu naturalnego lub greckiego fit (typu tłuszczu). Jeśli chodzi o ogórki - najlepsze będą gruntowe. Nic nie stoi na przeszkodzie jednak, aby używać go jako zwykły dip do kanapki.


Ja osobiście najczęściej używam go do potraw z grilla. Stopień trudności Bardzo łatwy Składniki: duże cebule, średnie marchewki, pietruszka, ząbki czosnku, łyżeczki koncentratu pomidorowego, sok cytrynowy, cukier, sól, pieprz, oliwa. Opis: Na patelni rozgrzać lekko łyżki oliwy. Kilka razy zostałam poproszona o przepis na sos koperkowy.


Pamiętam czasy gdy sos koperkowy robiłam praktycznie co chwilę. Dosłownie na zmianę z chrzanowym, musztardowym i koperkowym. A właśnie – który Ty lubisz najbardziej?


Mój sos koperkowy podawałam do ryby, do mięsa, jedliśmy do kanapek, czasami też służył do sałatek. Doprawienie w czosnek i suszone zioła sprawi, że sos ten stanie się dressingiem doskonałym do dodania nie tylko do greckiej sałatki. Mówi się, że greccy kucharze dodają oliwę z oliwek, sok z cytryny, dobrej jakości ocet winny i czosnek do prawie wszystkiego, co jedzą – od jagnięciny, przez ziemniaki, aż do sałatek. Sosy wszelkiej maści to niezastąpiony dodatek do dań z grilla.


Sos grecki do ryby przepis

Tym razem proponuję lekki i orzeźwiający sos jogurtowo-ziołowy. Bazę do przygotowania dipu stanowi jogurt grecki, który wzbogaciłam o ostry smak musztardy i sporą ilość ziół – świeżą pietruszkę i szczypiorek oraz suszone oregano i tymianek. W końcu nigdzie nie jest napisane,że takie czy inne potrawy możemy jeść tylko raz w roku ;-) Poniżej mam dla Was przepis na rybę po grecku wg Magdy Gessler. Ogórki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Posolić, wymieszać i odstawić na minut.


Gdy ogórki puszczą sok, dokładnie je odcisnąć i dodać do jogurtu, sok wylać. Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska! Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy.


Jezeli sos jest za gezty - dolewam troche wody, sole i pieprze do smaku. W glebokim naczyniu przekladam na zmiane ryby i sos - mozna jesc na cieplo z ryzem i na zimno z chlebem. Przydałaby się informacja nt.


No i czas przygotowywania to zdecydowanie nie godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty