Przepis na zupę z soczewicy bardzo lubię i smakuje ona wszystkim członkom mojej rodziny. Nawet dziecko się zajada, co nie jest regułą. Sprawdź nasz przepis na zupę bogatą w składniki odżywcze - pokochasz ten smak! Dzisiaj zapraszam Was na słoneczną zupę, która podbiła podniebienia moich chłopaków. Jest prosta i szybka do przygotowania, złożona z łatwo dostępnych składników.
Idealnie wpisuje się w jesienne i zimowe menu. Mimo długiej listy składników zupa jest bardzo prosta do przygotowania. Podstawą dania jest oczywiście soczewica.
Równie dobrze soczewica smakuje też w parze z grochem lub kiszoną kapustą, a aromat prawdziwej jesieni możesz poznać, gdy na twojej kuchence zabulgocze zupa z dyni i soczewicy. Jeśli zaś lubisz wycieczki do innych krajów, możesz spróbować włoskiej zupy z soczewicy na białym winie lub zupy soczewicowej na mleku kokosowym. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, wsypujemy soczewicę, gotujemy do miękkości.
Zupa z czerwonej soczewicy. Kilka minut przed końcem dodajemy koncentrat i przecier pomidorowy. Do niej makaron pasuje idealnie.
Można się zatem pokusić o to, by nazwać ją zupa pomidorowa z soczewicą. Pyszna zupa z soczewicą i pomidorami. To moja ulubiona zupa pomidorowa z. ZUPA KREM Z SOCZEWICY W taki dzień zupa krem z soczewicy z mlekiem kokosowym pasuje jak ulał. Zimniej się zrobiło, aż chce się zjeść coś ciepłego. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz.
Krem brokułowo selerowy z jajem. Szybko i wygodnie przeliczysz gramy na łyżki, łyżeczki, szklanki, sztuki! Wyszła doskonała grochówka krem do której dodałem osobno ugotowane kartofle pokrojone w kostkę.
Nie obeszło się bez…kiełbasy lisieckiej obsmażonej na chrupiącą, taki mało dietetyczny dodatek #128521;. Czy moderacja, to praca ? Dodane przez WZ-tek w: Na każdy temat. Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze! Zupy Fakes – najlepsza zupa z zielonej soczewicy. Przepis jest naprawdę przedni - wypróbujcie koniecznie!
Przepis na pyszną zupę z soczewicy, będziesz oczarowana, jak z kilku składników i przypraw można wyczarować aromatyczną, pełną smaków zupę. Libańska zupa z soczewicy pachnie kuminem, u nas wciąż mniej popularną przyprawą, ale warto jej poszukać. Ja przeżywam szał na kuchnię arabską, w szczególności libańską.
Ta czerwona szybko się gotuje, więc tak naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie, by zupę z soczewicy ugotować zawsze, kiedy ma się na nią ochotę. Polecamy przepis na zupę z soczewicy z dodatkiem. Dań z soczewicy jest mnóstwo w Internecie, bo można z niej wyczarować naprawdę wiele.
Ja przedstawię Ci kilka propozycji, które sprawdzają się u mnie. Skoro soczewica może wylądować w sosie i potrawce warzywnej to dlaczego nie w zupie? I wbrew pozorom nie musi to być (choć może) zupa krem. Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany seler.
Dodać pomidory i smażyć jeszcze przez 8-minut. Przełożyć do garnka z soczewicą. Marchew myjemy, obieramy i tniemy albo w kosteczkę albo w pół plasterki. Na nim dusimy cebulę, czosnek i marchew- do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Soczewicę zalewamy bulionem i gotujemy. Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą to propozycja na zaserwowanie odrobiny kulinarnego orientu w swoim domu. Sprawdź, jak połączyć składniki z Bulionem warzywnym WINIARY.
Na atrakcyjny wygląd zupy wpływają również dodatki - kleks z jogurtu z odrobiną natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.