Pieczarki w delikatnej zalewie octowej, lepsze niż ze sklepu. W większym rondlu zagotować wodę z solą i kwaskiem, wkładać pieczarki i gotować. Panierujemy pieczarki w jajku i bułce tartej,pieczemy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Chrupiące pieczarki panierowane z parmezanem.
Danie to to idealna przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi. Umyte pieczarki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy łyżki octu oraz łyżeczkę soli.
Ugotowane pieczarki wkładamy do słoików, do każdego dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę. Z octu, wody, cukru i soli gotujemy zalewę. Przestudzoną zalewą zalewamy pieczarki. Ciekawa przekąska na sylwestrowy stół. Wszystkie składniki zalewy wraz z cebulą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około minut.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. W słoiku układamy trochę cebuli z zalewy, i wkładamy podsmażone pieczarki. Całość zalewamy ciepłą zalewą, studzimy i wstawiamy do lodówki.
Ogonki z grzybów możemy zrobić w ten sam sposób.
Maleńki minusik za kwas cytrynowy, ale i tak ocenimy pozytywnie. Skład tego produktu jest typowy dla tego rodzaju produktów. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pieczarki z papryką w zalewie. Oferujemy pieczarki i warzywa przetworzone m. Następnie maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zalewę odstawiam do przestudzenia. W dużym naczyniu układam usmażone pieczarki.
Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sosów, na przykład do lubianego przez wszystkich sosu tatarskiego. Dobrze komponują się także z mięsem i przekąskami rybnymi. Sugerowane zastosowanie.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Takie tam pichcenie. Marchew drobno pokroić, cebulkę również. Do każdego słoiczka włożyć trochę cebuli i narchwii, połyżeczce gorczycy i na koniec pieczarki.
Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Krojone pieczarki to wygodny i szybki dodatek do wielu dań podawanych zarówno na ciepło jak i na zimno. W garnku zagotowac zalewę i gorącą zalewać pieczarki tak, by były nią przykryte (zostawić ok. mm przestrzeni od brzegu słoika).
Wygotowane słoiki wyjąć z garnka, mocno podokręcać i postawić do góry dnem, pozostawić do. Liść laurowy jest niezwykle uniwersalny, stając się nieodzownym elementem naszych kuchni.
Dodajemy go do zup, wywarów, gulaszy czy sosów. Nadaje potrawom nieco gorzkawego, wytrawnego smaku. Włóż cebulę, paprykę i pieczarki. Będą gotowe za 2-miesiące.
Słoiki mocno zakręć i odstaw do góry dnem. Robi się je tak samo jak rybkę tyle, że zalewa jest pomidorowa bo z dodatkiem keczupu i koncentratu pomidorowego. Udało mi się kupić na targu drobniutkie pieczarki – idealne do marynowania.
Tak więc dzisiaj pokażę Wam, jak je przygotowałam. PIECZARKI W ZALEWIE NATURALNEJ. Marynowane pieczarki w occie możesz wykonać w bardzo łatwy i szybki sposób.
Jeśli chcesz, dorzuć paprykę do zalewy. Przy czym wiemy co jemy. Każdy kapelusz otoczyć w wyżej przygotowanym cieście, a następnie w bułce tartej. Smażyć pieczarki z obu stron na rumiano.
Odsączyć pieczarki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Taki ocet można zrobić bez problemu z domu z ziół prosto z ogrodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.