Tradycyjny przepis na domowe pączki, nie tylko na Tłusty Czwartek. Nadziewane marmoladą, z lukrem lub cukrem pudrem. Oto najlepszy przepis na pączki, z filmem instruktażowym i wskazówkami co do smażenia.
Jak usmażyć idealne pączki. Kiedy wypada tłusty czwartek. Przepis na pączki tradycyjne. Pyszne, puszyste, mięciutkie i bardzo delikatne pączki. Jak dla mnie lepsze niż z cukierni.
Najszybciej znikają jeszcze ciepłe, choć na drugi dzień pączki są również pyszne. Smażyć w głębokim tłuszczu, w temperaturze 175ºC, z obu stron, na złoty kolor. Mamy dla ciebie całą listę pączkowych receptur i inspiracji.
Każdy znajdzie coś dla siebie. Przesąd mówi, że temu, kto w Tłusty Czwartek nie zje pączka, nie będzie się wiodło przez cały rok. Chociażby tylko z tego powodu warto na chwilę zapomnieć o kaloriach i przygotować najbliższym wspaniałe domowe.
Nie kłaść za dużo na raz, pączki powinny swobodnie pływać. Ten przepis zawsze wychodzi! Tłusty czwartek to dzień, w którym nie żałujemy sobie smakołyków takich jak: pączki, oponki czy faworki. Zamiast ustawiać się w kolejce po sklepowe słodkości może upieczesz je w domu?
Teraz jest najlepszy czas, by poznać przepis na domowe pączki. Receptur na tradycyjne słodkości jest mnóstwo. PRZEPIS NA PĄCZKI: tłusty czwartek już dziś. Jeśli nie macie ochoty na pączki sklepowe, wypróbujcie nasz przepis. Proponujemy przepis na pączki , dzięki któremu przygotujesz ten przysmak w łatwy sposób!
Możesz też zjeść możliwie najświeższe pączki, jakie tylko można. Wczoraj zrobiłam te pączki. Teraz wcinamy je w pracy i bardzo dziękujemy, że jemy pyszne domowe pączki.
Kto nie zrobił jeszcze to niech zabiera się do pracy. Pączki przepis sprawdzony i najlepszy. Białka możemy użyć do innego ciasta, jeśli nie dziś to warto je zamrozić i użyć wówczas gdy będą potrzebne.
W ostateczności niestety trzeba je po prostu wyrzucić. Miękkie, puszyste mini pączki z twarogiem. Przygotowuje się je jak klasyczne pączki z ciasta drożdżowego, ale dodatkowo dodaje się jeszcze twaróg. Tłuszcz rozgrzej mocno, a następnie smaż pączki, aż z każdej strony będą złociste.
Gotowe, przestudzone polej lukrem, posyp skórką pomarańczową, polej polewą czekoladową lub posyp cukrem pudrem. Najlepsze pączki domowe są puszyste, lekkie i zawierają dużą ilość żółtek. Najlepsze zaraz po usmażeniu z konfiturą różaną, oprószone cukrem pudrem lub polane lukrem. Domowe pączki to tani i łatwy do przygotowania deser.
Dobre pączki po usmażeniu powinny być lekkie, puszyste, a po naciśnięciu wracać do pierwotnego kształtu, jeśli oczywiście nie przesadzimy z ilością nadzienia. Obowiązkowa pozycja w karnawałowym menu. Szczególnie w ostatki chętnie najadano się „na zapas” przed długim okresem oczekiwania na Wielkanoc.
Nie tylko mięsiw, pasztetów, ale również słodkich wypieków. Oczywiście – w zależności od stanu posiadania, pączki przygotowywano rozmaicie. Nasze domowe pączki są bardzo skromne, żeby nie napisać – biedne. Szybkie pączki mogą być przygotowywane z różnymi nadzieniami: pączki z dżemem, pączki serowe.
Wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni. W ramach kampanii promocyjnej „Smacznie na Starówce” organizowanej przez Urząd Miejski w Koninie dziś prezentujemy pączkarnię „Domowe wypieki”. Rodzinny biznes, babciny przepis, pachnące, puszyste i przepyszne pączki.
To mieszczące się nieopodal Słupa Konińskiego „Domowe wypieki” Elżbiety Fic.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.