środa, 20 maja 2015

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mielonym mięsem i ryżem. Spodobał Ci się ten przepis? Oceń przepis aby doradzić innym! To przepis na faszerowaną paprykę, do którego chętnie powracam.


Jest prosty i pyszny, z idealnie dobranymi składnikami i proporcjami.

Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.


Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Faszerowana papryka – z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami. Nie może jej zabraknąć w sezonie jesiennym.


Przepis na paprykę faszerowaną mielonym mięsem i ryżem nie jest skomplikowany.

Lubisz mięsno-warzywne połączenia? Jeśli tak, papryka faszerowana warzywami, ryżem i mięsem mielonym zachwyci Cię smakiem. Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem. Wciąż najpopularniejsza jednak pozostaje papryka faszerowana mięsem mielonym.


To tradycja połączona z nowoczesnością, ponieważ farsz przygotowuje się podobnie jak do klasycznych gołąbków, tylko zamiast kapusty dajemy paprykę. Papryki umyć, odciąć im wierzch (zostawić na później) i usunąć pestki ze środka. Zobacz także: Jak zrobić ogórki w occie.


Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie, aż będzie szklista. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę jeszcze smażyć, a następnie zostawić do. Zrobiłam patrząc na ten przepis, ale jak zwykle zrobiłam inaczej.


Zazwyczaj odcina się czubek papryki, nadziewa ulubionym farszem i gotuje w sosie pomidorowym. Chciałabym ci jednak przedstawić nieco inną, nie mniej smaczną propozycję. Paprykę będziemy faszerować mięsem z indyka i serem i zapieczemy ją w piekarniku.


Najczęściej spotkać można paprykę faszerowaną ryżem lub kaszą (bardzo dobrze sprawdzi się tu na przykład kuskus) oraz mięsem mielonym. Mięso w nadzieniu jest wyjątkowo wilgotne, a to dzięki temu, że przez cały czas pieczenia przenikają.

Połówki papryki wypełniamy farszem z podsmażanego mielonego mięsa i ugotowanego ryżu. Na wierzch kładziemy plasterek pomidora, dzięki czemu farsz nie. Sandra jakiś czas temu robiła faszerowaną paprykę i ja również postanowiłam, między innymi dlatego, że papryka ostatnio w moim sklepie jest prawie za darmo;).


Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest ugotowanie ryżu, który stanowi bazę farszu. Następnie podsmaż mielone mięso – wieprzowinę lub wołowinę – z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli. Papryki wypełnione są farszem mięsno- ryżowym z dodatkiem mozzarelli i sera żółtego. Efektownie podane danie obiadowe.


Bardzo smaczne, sycące i pełne różnych smaków. Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania! Przekąska, która świetnie pasuje np. Gotować każdy może Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gotować każdy może. Dzisiejsza propozycja to papryka nadziewana mięsem mielonym zapiekana w aromatycznym sosie pomidorowym.


Składniki: woreczek ryżu. Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami to danie, które pokochają osoby ceniące sobie proste rozwiązania i zachwycające wykonanie. Pieczona papryka pozostaje słodka i chrupka, a przy tym skrywa sycący i aromatyczny farsz wykonany z mięsa mielonego wieprzowego, kaszy, warzyw z dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY. Dodane przez brunettew: Tylko o kuchni.


Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas Kuchennych rewolucji Magdy Gessler w Rzeszowie? Witam:) poszukuje przepisu na schab faszerowany mięsem mielonym. Cukinia faszerowana mięsem mielonym Chrupiące łódeczki z cukinii wypełnione mięsno-warzywnym farszem sprawdzą się w roli obiadu dla Twoich gości.


Wypróbuj przepis Karola na faszerowaną cukinię – szybko trafi na listę ulubionych! CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM - pyszna i zdrowa :) Polecam! PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Pomysł na ciekawy obia czyli faszerowana papryka. W tej odsłonie farsz jest na bazie mięsa mielonego z cebulą, pomidorem i przyprawami. Nie polecam faszerować papryk surowym mięsem mielonym, bo po minutach mięso ze środka jest również całkiem surowe, chyba ze uzyjecie bardzo malutkich.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty