wtorek, 26 maja 2015

Placek pod malinowa chmurka

Dodawać cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, aż do wyczerpania cukru i otrzymania gęstej, błyszczącej piany. Pod sam koniec ubijania dodać mąką ziemniaczaną. Placek potrzebuję na środę wieczór. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok.


Ciasto wprost rozpływa się w ustach.

MALINOWA CHMURKA - IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - przełamana smakiem owoców pyszna beza :) Delikatne, idealne ciasto, które uwodzi smakiem! Smarujemy margaryną, wykładamy papierem do pieczenia. Polecane przepisy: placek malinowa chmurka ewy wachowicz Zobacz więcej. Desery miodownik wg Ewy.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Mój pamiętnik kulinarny. Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki.


Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.

Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z. Pewnego razu wpadła do mnie siostra i mówi, że jadła na imieninach u koleżanki malinową chmurkę i opowiada jakie to wspaniałe ciasto hehe. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minut.


Truskawkowa chmurka to idealny wypiek nie tylko na niedziele, lecz również na święta, urodziny czy inne uroczystości rodzinne. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach.


Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie! Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza.


Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka godzin przed podaniem połączyć z kremem i galaretką. Do miski wsypać wszystkie składniki i zagnieść ręką. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka.


Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy. Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki. Dwie galaretki (najlepiej malinowe) rozpuścić w trzech szklankach wody.


Dodać maliny i zostawić aby galaretka minimalnie stężała.

Na koniec przełożyć ciasto: na placek dać połowę masy, na to wylać tężejącą galaretkę, wyłożyć resztę masy, przykryć drugim plackiem. Wstawić na noc do lodówki. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Lista przepisów na placek pod malinowa chmurką z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus. Bardzo dobrze znosi przechowywanie i wręcz należy przygotować je poprzedniego dnia przed.


Są znacznie pyszniejsze. Mogę wyróżnić dwa idealne sposoby na wykorzystanie malin. Albo spożyć od razu cały koszyczek, albo przygotować malinową chmurkę.


Chrupiąca beza z migdałami, krem z mascarpone, galaretka malinowa i kruchy spód z pewnością będą hitem każdego rodzinnego spotkania. Podobnie upiec drugi placek z tym że już bez migdałów. Składniki na warstwę malinową: 500g mrożonych malin.


Gotową masę wyłożyć na stężałą galaretkę. Na koniec, na wierzch zsunąć delikatnie bezę odrywając ze spodu papier do pieczenia. Malinowa chmurka, przepis z kategorii Słodkie wypieki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty