środa, 6 grudnia 2017

Jak zrobić paprykę konserwową

Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,odsączyć. W wyparzone słoiki powkładać przyprawy. Pasteryzować grubą paprykę min cienką min. Smacznego:) Dodaj do książki kucharskiej.


Włożyć do czystych i suchych słoików.

Przepis na papryka konserwowa. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków.


Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek. Szczegółowy przepis na blogu Domog.

Do każdego słoika wsypać po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu oraz wlać olej (niecałe łyżki oleju na litrowy słoik). Subskrybuj po kolejne przepisy! Wodę wraz z octem, cukrem i solą zagotować. Gorącą zalewą zalać słoiki.


Następnie dodać przyprawy rozkładając je po równo do każdego słoika. Zalewę zagotowujemy,przyprawy dodajemy do każdego słoika z papryką pokrojoną w paski. Delikatnie docisnąć składniki aby nic nie wystawało. Odwracamy do góry dnem i czekamy aż przestygnie SMACZNEGO. Opis przepisu: Autor: WINIARY Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek.


Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama. Najlepszy przepis na paprykę! Durszlak WOŁOWINA Z PAPRYKĄ KONSERWOWĄ Z WOLNOWARU.


Uwielbiam marynowaną paprykę, toteż co rok (czasem co dwa) wkładam ją do słoików, aby zimą móc cieszyć się jej smakiem. Najczęściej przygotowuję ją z dodatkiem miodu, jednak w tym roku znalazłam przepis na tradycyjną paprykę konserwową. Zastanawiasz się, jak zrobić paprykę konserwową ?

Przygotuj zalewę octową, olej, czosnek, paprykę czerwoną, żółtą lub zieloną. Witam, chcę jutro zrobić na obiad danie chińskie z warzywami. Dodane przez agatasur w: Tylko o kuchni. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na minut, by ją sparzyć.


ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę, listka laurowego,ziele angielskie i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Poniżej przedstawiam przepis na pyszną, chrupiącą paprykę konserwową, bardzo łatwą w wykonaniu. Gdy w brzuchu burczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gdy w brzuchu burczy. Papryka, której smak zachwyca wszystkich.


Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Poznaj przepis na zalewę do papryki lub paprykę konserwową. I choć wydawać się może, że największą wartość mają świeże warzywa, papryka w occie również może nieść za sobą wiele korzyści, a kto wie, czy nie jeszcze więcej.


Jest w naszej rodzinie od dawna i zawsze kilka słoików tak przygotowanej papryki ląduje w piwniczce. U nas paprykę konserwową je głównie Zielonooki, ja fanką nie jestem, choć oczywiście zdarza się, że po nią sięgam. Znacznie bardziej wolę surową, pieczoną, duszoną, gotowaną. Ten przepis został spisany przez moją mamę.


W tym roku ponownie wypróbowałam przepis na paprykę konserwową w zalewie z miodem. Niestety nie pamiętam skąd mam przepis. Kolorowa papryka konserwowa w słoikach będzie idealna do sałatek i obiadu. Obejrzyj film i zobacz, jak zrobić paprykę konserwową w słoikach.


Co roku powtarza się ten sam schemat: chcę zrobić paprykę, ale przepis spisany na kartce gdzieś wsiąkł, po czym muszę chwycić telefon i prosić teściową Zobacz więcej. Wśród nich znajdują się również dobre przepisy na konserwową paprykę, które idealnie sprawdzą się na zimę, ale także w ciągu całego roku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty