Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.
Składa się z wspaniale współgrających ze sobą warstw-kruchego spodu, galaretki z malinami, masy śmietanowo-serowej oraz kruchej bezy z płatkami migdałowymi. Malinowa chmurka zawsze wprawia gości w zachwyt. Zimą uda się też z mrożonymi. Delikatne, kruche, z pianką i galaretką, rozpływa się w ustach.
Przepis z bloga Smaki ogrodu. Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę. Desery Torcik owocowa chmurka. Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie!
Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy. Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki. Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza.
Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka godzin przed podaniem połączyć z kremem i galaretką. Do miski wsypać wszystkie składniki i zagnieść ręką. Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej.
Najpierw bezę godzinkę w 1stopni. W tym czasie kruche ciasto. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod. W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny.
Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchnia na obcasach. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.
Galaretka malinowa Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Upiec tak samo drugi placek z ciasta.
Słyszałam o tym cieście już chyba ze dwa lata temu, ale jakoś nie było mi po drodze, by je wykonać. W końcu się zmobilizowałam, gdyż świeże maliny się kończą i postanowiłam to wykorzystać. Pyszne ciasto, wyglądem przypominające lekką chmurkę. Wszystko to za sprawą połączenia warstw kruchego ciasta, galaretki z malinami, lekkiemu kremu z mascarpone oraz delikatnej bezy na wierzchu.
Efektowne i łączące wiele smaków w sobie. Dzięki przepisowi Pawła wszystko jest możliwe! Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus. Wypiek ten znakomicie nadaje się na wszelkie okazje takie jak imprezy okolicznościowe czy też rodzinne spotkania.
Zagniatamy wszystkie składniki na jednolitą masę. Z tego co pamiętam powinnam wykorzystać jeszcze płatki migdałów, jednak ja ich po prostu nie miałam piekąc bezę późnym wieczorem, a ochota. To ciasto to rzeczywiście chmurka, na dole ciasto kruche, potem galaretka z malinami, śmietana z serkiem mascarpone i na wierzchu beza. Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka warstwa kruchego ciasta, spora warstwa galaretki z owocami, puszysty krem i jakby tego było mało na wierzchu chrupiąca beza z migdałami.
Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Keto malinowa chmurka to połączenie kruchego ciasta,malin, kremu śmietankowego i bezy bez cukru. This feature is not available right now.
Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Jest lekkie i orzeźwiające. Następnie dodawać do nich stopniowo. My je bardzo uwielbiamy i często robimy na różnego rodzaju okazje, typu święta, urodziny, czy po prostu na weekend do kawy.
Pewnego razu wpadła do mnie siostra i mówi, że jadła na imieninach u koleżanki malinową chmurkę i opowiada jakie to wspaniałe ciasto hehe. Wyjęłam więc z szuflady przepis i pokazałam jej, no i. Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie jest trudne, a z moimi instrukcjami wyjdzie ono każdemu- gwarantuję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.