piątek, 1 grudnia 2017

Ryba po grecku tradycyjna

W zgodzie z powyższym hasłem dziś przepis na rybę po grecku. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju pozostałym od smażenia ryb. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku.


Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli.

Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Tak podana ryba coraz częściej pojawia się na świątecznych stołach. Gorąco zachęcam, ponieważ można ją przygotować kilka dni wcześniej i podgrzać przed samym podaniem.


Rybę po grecku podaje się głównie w święta Bożego Narodzenia, jednak równie dobrze sprawdza się jako codzienna kolacja czy obiad. Wybierz swoją ulubioną rybę (warty zarekomendowania jest mintaj), dokładnie ją oczyść i odpowiednio zamarynuj. Kuchnia grecka obok włoskiej i meksykańskiej jest naszą ulubioną.


Tak szczerze mówiąc, ryba po grecku z Grecją ma niewiele wspólnego.

Tymczasem to jedno z tradycyjnych i bardzo klasycznych dań w wielu polskich domach, które podaje się w Wigilię świąt Bożego Narodzenia. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Soczysta ryba w towarzystwie duszonych warzyw to klasyka polskiej kuchni! Jej smak zależy od preferencji kulinarnych osoby przygotowującej danie.


Delikatna ryba w aromatycznych warzywach w lekkim sosie pomidorowym to jedno z moich ulubionych dań. Użyłam dorsza, ale każdy filet z białej ryby będzie pasował. Moja ryba po grecku powstała z przepisu, który mam od mamy.


Taki domowy, wręcz dawny. Przepraszamy, ale nie udało się zainicjować komponentu. Proszę odświeżyć stronę i spróbować jeszcze raz. Przeciągnij i upuść plik tutaj jpg,jpeg,png do 10MB. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Przepis na pyszną, tradycyjną rybę po grecku. Kroimy filety z mintaja na równe części, oczyszczamy z ości. Obtoczone w mące filety smażymy na patelni.


Obrane warzywa ścieramy na grubo, na tarce. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni aż się zeszkli. Opis przygotowania: Rybę obtocz w mące, jajku i bułce tartej.


Usmaż ją na patelni lub w piekarniku.

Następnie odstaw do przestudzenia. Wodę z dodatkiem octu, liści laurowych, cukru i soli zagotuj. Nakrywamy pokrywką i gotujemy chwilkę. Ryba gotuje się dość szybko i najlepszym sposobem na sprawdzenie czy jest gotowa to spróbowanie jej. Wszystko mieszmy uważając aby się nie przypaliło.


Moja rodzinka woli na drugi dzień,bo wtedy wszystko przechodzi aromatem warzyw i przypraw. Jutro Wielki Piątek, na ten dzień polecam pyszną rybkę z warzywami. Tradycyjna ryba po grecku.


Nie zapomnij przygotować smacznej potrawy z ryby. Skład: pomidory, tilapia, wytrawne wino. Przpięte z Mix od Lunia. Oryginalnie przypiętete w Mix od Grzesiek Czechura. Oto najlepszy przepis na szubę i rybę po grecku.


W moim rodzinnym domu, te pyszne dania są nieodłącznym elementem wigilijnej kolacji. Natalia Kukulska też straszyła w Halloween. Zobaczcie, jak wyglądała jej wypasiona impreza!


Madzia z Piękni i Młodzi afiszuje się nowym związkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty