Przed nami święta Wielkiej Nocy, a z nimi danie typowo polskie - żurek. Jesteście pewni, że przepis opanowaliście perfekcyjnie? Zastanawialiście się, jak naprawdę przyrządzić żurek z. Charakterystyczny kwaśny smak zupy sprawia, że jest ona faworytką wszystkich miłośników wyrazistych kompozycji kulinarnych. Warzywa wyjąć z wywaru, włożyć ziemniaki i boczek z cebulą, gotować minut. Wlać żur ze śmietaną i zagotować.
Dodać obrany i rozgnieciony czosnek, przyprawić solą i majerankiem. Można być pewnym, że taki żurek zasmakuje prawie każdemu! Jest to zupa na każdą okazję, odpowiednia zarówno na obia jak i na kolację, zwłaszcza w chłodne zimowe wieczory. Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą!
Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki.
Jak ugotować żurek z białą kiełbasą – sprawdzony przepis Wielkanocna zupa powinna zachwycać smakiem i aromatem, co nie oznacza, że musi być trudna w przygotowaniu. Czasem problemem jest rodzaj mięsnej wkładki. Zaleca się, aby biała kiełbasa do żurku była dodawana w postaci surowej.
Innymi popularnymi dodatkami są jajka i. Jeśli żurek ma być daniem obiadowym, to smacznie jest ugotować ziemniaki oddzielnie i podać w misce okraszone skwarkami z cebulką. Podoba mi się Pana blog. Dzis zrobilismy i probowalismy.
Zwarta i wcale nie sucha. Zdrowych Swiat zyczymy Paszczak - Domowa kiełbasa drobiowa Witam, z przepisu wychodzi tyle kiełbasek co na zdjęciu, po parzeniu wyjąć z wody (kiedyś zostawiłem w wodzie to cała sól wyszła do wody :) pozdrawiam i smacznego Michał. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Przepisy z kategorii zurek z kiełbasą. Po ugotowaniu kiełbasy- wyjąć ją z garnka i wlać żur z butelki, zagotować, zaprawić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Dodać przesmażoną drobno skrojoną cebulę z czosnkiem ( czosnek można dodać pod koniec gotowania przeciśnięty przez praskę ) oraz kiełbasę zwyczajną podsmażoną w plasterkach.
UREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ – przepis: W dużym garnku gotuję dwa litry wody, białą kiełbasę, pokruszone suszone grzyby, posiekane w drobną kostkę cebule z listkiem laurowym, zielem, solą i pieprzem. Składniki: boczek wędzony dag, biała kiełbasa szt. Zdjąć z kuchenki, dodać roztarty w dłoniach majeranek, ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyjąć z zupy kiełbasę , pokroić ją w plasterki i włożyć z powrotem do garnka. Podawać z jajkiem na twardo pokrojonym na ćwiartki.
Administratorem danych osobowych jest Lidl sp. Państwa dane będą przetwarzane na podstawie art. RODO w celu dostarczenia zamówionego newslettera. Dane będą przechowywane do czasu rezygnacji z subskrypcji. Takiego wiecie zrobionego z żytniej mąki z wodą.
Kiedyś w sumie chyba sam spróbuję go zrobić. No ale miałem kupny, całkiem godnie się prezentował więc przyszła w końcu pora na żurek. Oj, aj, ech i takie tam. Bo inaczej nie potrafię oddać jaką sprawił frajdę mojemu podniebieniu.
Teraz planujemy jak podać - z całą kiełbasą czy drobno pokrojoną. Jak kielbasa się ugotuje to albo wyjmujemy i kroimy w kostkę albo nie :-). Wielkanoc, można go jadać od święta a jak ktoś lubi - można go jeść na co dzień. Podajemy przepis na szybki, prosty żurek z białą kiełbasą. Zagotować wodę,dodać przyprawę Kucharek,liście laurowe,ziele angielskie i kiełbasę w całości surową wędzoną polską.
Gotować na wolnym ogniu około minut następnie wyąć kiełbasę pokroić w plastry i dodać do wywaru. Dołożyć pokrojone w kostę ziemniaki i marchew,gdy ziemniaki będą miękkie dodać zakwas wg.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.