wtorek, 11 grudnia 2018

Ryba mintaj przepis

Do smażonego na oleju mintaja doskonale pasują opiekane ziemniaki, duszony ryż z warzywami po chińsku, surówki i gęste sosy, np. Ten gatunek ryby jest także bogaty w cenne białko oraz selen. Inną zaletą mintaja jest relatywnie niska zawartość rtęci.


Ciekawostki Wartości odżywcze mintaja zależą od sposobu jego przyrządzenia. Smażyć można zarówno mrożone, jak i świeże mięso, filety i całe ryby.

Przepisy z kategorii ryba mintaj. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Ten sposób przyrządzania ryby przypadnie do gustu szczególnie najmłodszym smakoszom!


Idealnie będzie się komponować z frytkami lub szpinakiem i sosem koperkowym. Sprawdzi się też jako ryba po grecku. Niskokaloryczne, białe mięso mintaja jest delikatne i smaczne. Zawiera niewiele tłuszczów (głównie omega-3), a przy tym sporą ilość wartościowego białka oraz witaminy i składniki mineralne.


Ze świeżych lub mrożonych filetów tej smacznej ryby, pochodzącej z północnych wód Pacyfiku, można przyrządzić różnorodne potrawy.

Z mintaja zrobimy nie tylko smażoną w panierce. Pieczenie ryby w folii aluminiowej to prosty sposób na zachowanie pełni smaku i aromatu. Białe mięso mintaja ma bardzo uniwersalny smak. Ponieważ pochodzi z rodziny dorszowatych, to przypomina w smaku znanego wszystkim dorsza. Można ge przyrządzić tak, że do złudzenia przypominać będzie również mięso krewetki.


Mintaj to pyszna i delikatna ryba. Lista przepisów na ryba mintaj przepis z polskich blogów kulinarnych. A to dlatego, że mintaj jest rybą chudą.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Baza najlepszych przepisów na ryby. Tym razem przepis na filety z mintaja w jogurtowej marynacie. Składniki przepisu: filet z mintaja, jogurt, sok i skórka z cytryny oraz czosnek.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga UgotujmyCos. Wszystkie prawa zastrzeżone Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku. Kostka z mintaja jest bryłą sprasowanych filetów rybich bez skóry.


Delikatna ryba z kremowym sosem z porami :) filety z mintaja, białe części pora,. Kupisz go najczęściej w postaci zamrożonych kostek. Warto wiedzieć, że ryba rozmrozi się szybciej, jeśli posypiesz ją delikatnie solą.

Pamiętaj, że możesz ją zacząć przyrządzać dopiero wtedy, kiedy lód całkowicie się rozpuści. Filety dzielimy na porcje dowolnej wielkości. Oprószamy je solą, pieprzem, papryką mieloną.


Przed smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane filety panierujemy w jajku oraz bułce tartej. Nie ma wyszukanego smaku, jest rybą chudą, kruchą, prostą do przyrządzenia, a jej mrożone filety są stosunkowo tanie. Danie rybne - słodko kwaśno.


Płaty ryby, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Rybę ugotować na parze, ok. Ten przepis wymysliłam sama.


Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg. Najczęściej polecany jest mintaj pieczony, przygotowany na parze. Szczególnie dobrze komponuje się ze szpinakiem, z sosem koperkowym, a także jako ryba po grecku. Serdecznie polecam:) min łatwe tanie. Bułkę tartą, wymieszać z przyprawą do ryb(łyżka)jajka rozbić,dodać łyżeczkę przyprawy,roztrzepać dobrze widelcem.


Wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Mięso tej ryby ma białą barwę, jest kruche i delikatne. Czy w parze z walorami smakowymi idą wartości odżywcze? Smacznie, szybko i tanio.


Tagi: jajko tarta jajka mintaj dania. Gotuj razem z nami krok po kroku! Ryba z jarmużem i ciecierzycą. Pyszna propozycja na danie rybne. Oryginalnie podana i pyszna propozycja nie tylko na piątkowy obiad.


W smaku bardzo delikatny. Choć nie ma tak wiele wartości odżywczych jak wcześniej omawiane ryby – to również znajduje swoich. Co prawda kusiły mnie krewetki (bo akurat były), ale nie były mrożone, a pakowane w tzw.


Ostatnio mam ogromną ochotę na wszystko co pływa. Codziennie zajadam się a to pastą z makreli, a to szprotkami wędzonymi, śledziami i różnego rodzaju rybami. To pełnomorski pływak odległych, zimnych wód pacyficznych od Morza Japońskiego i wybrzeży środkowej Kalifornii po Cieśninę.


Występuje w północnych morzach Pacyfiku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty