Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Tak przygotowaną paprykę ciasno układamy w umytych słoikach z przyprawami. Z miodem jeszcze nigdy nie próbowałam ale otwarta jestem na kazdą nowość :).
Dziękuję za wspaniały przepis ! Genialnie smakuje zrobiłam najpierw słoiczki na próbę.
Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu. Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą.
Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków.
Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój paprykę na cienkie paseczki. Czosnek zetrzyj na tarce lub posiekaj drobno. Całość przełóż do słoików.
W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana papryka przygotowana na zimę z miodem - świetna jako dodatek do obiadu, sałatek lub kanapek. Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! W tym roku ponownie wypróbowałam przepis na paprykę konserwową w zalewie z miodem. Niestety nie pamiętam skąd mam przepis. Włożyć do czystych i suchych słoików. Przepis na papryka konserwowa.
Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis.
Do każdego słoika wsypać po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu oraz wlać olej (niecałe łyżki oleju na litrowy słoik). Wodę wraz z octem, cukrem i solą zagotować. Gorącą zalewą zalać słoiki.
Bardzo lubię taka paprykę, a przepis rewelacyjny i łatwy do zapamiętania. Dziś zapraszam Was po nowy pomysł na paprykę konserwową. Wyszła przepyszna, słodka, delikatna, a zarazem aromatyczna. Robiłam ją jakiś miesiąc temu, a wczoraj była degustacja. Papryka marynowana z miodem II Witajcie.
Kopytka z dynią pyszny sprawdzony przepis godzin temu Mirabelkowy blog. Paszteciki z grzybami i soczewicą. Nieco inna wersja od tej, którą zazwyczaj robimy, ale nie mniej smaczna.
Miłośnicy papryki na pewno. Umyć paprykę, oczyścić z pestek i pokroić w paski. Ułożyć przyprawy w słoikach i dodać do nich paprykę. Zagotować składniki zalewy.
Zakręcić słoiki dokładnie i pasteryzować je przez minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.