Ten oryginalny przepis pochodzi z południa Francji. Zuppa di pesce - włoska zupa rybna z owocami morza. Jesienią tęsknię za słońcem i potrawami, które przywołują mi na myśl lato. Jedną z nich jest zuppa di pesce - włoska zupa rybna ze świeżymi małżami, krewetkami i filetami ryby.
Pikantna zupa z owocami morza . Na zimne dni polecam pikantną i aromatyczną zupę z dodatkiem owoców morza. Z przyrządzeniem czekałam na chłodniejszą porę roku, podczas której rozgrzewające zupy sprawdzają się najlepiej. Włoska zupa z owocami morza Specjalnie na życzenie mojego męża przygotowałam zupę z owoców morza. Powiem szczerze, że blogosfera nie jest za bardzo wypełniona przepisami na to danie, dlatego tym bardziej możecie być zainteresowani tą recepturą.
Tajska zupa z owocami morza Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty i niebanalne połączenia smaków, zainspiruj się tym przepisem i przygotuj tajską zupę z owocami morza. Znajdą się w niej dwa rodzaje ryby, krewetki i suszone grzyby shiitake, a także popularne w kuchni tajskiej mleko kokosowe. Oczyszczone głowy ryb wkładamy do zimnego bulionu i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około ½ godziny. Wywar przecedzamy przez drobne sito.
Zupa rybna z owocami morza. Por, marchewkę, paprykę, czosnek, cebulę wrzucamy do przecedzonego wrzącego bulionu i gotujemy minut. Japońska zupa ramen z makaronem, mieszanką owoców morza i kiełkami fasoli mung. Udekorowana marchewką pokrojoną w słupki i prasowanymi glonami nori.
Bardzo lubię ramen za możliwość improwizowania i tworzenia nieskończonej ilości wersji. Dzisiaj jedna z moich ulubionych - z dodatkiem curry, na bazie bulionu dashi oraz mleka kokosowego. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga A menu please!
Chwilę jeszcze dusimy całość i następnie zalewamy pomidorami wywarem rybnym i białym winem. Lekka zupa z owocami morza min. Gotujemy min dodajemy natkę, doprawiamy do smaku sola, pieprzem i tabasco. I jak to po południowcach można się spodziewać, danie jest błyskawiczne w przygotowaniu, wymaga jedynie świeżych składników i kilkunastu minut w kuchni, by moc cieszyć się pożywną i smaczną zupą.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne, mój mąż je uwielbia. Dania główne Ziołowe tagliatelle z owocami morza. W Kuchni Lidla nie brakuje także azjatyckich akcentów. Orientalne składniki i aromatyczne przyprawy to doskonały pomysł na zupę z owoców morza.
Sprawdźcie poniżej: tajska zupa z pomidorami i pieczonym. Dodane przez konia w: Tylko o kuchni. Uwielbiam owoce morza a szczegolnie krewetki w kazdej postaci :) Swietnie smakuje zupa z krewetek z fasolka , bialym winem i pomidorami naprawde smak rewelacyjny.
Ten przysmak kuchni orientalnej jest bardzo łatwy do zrobienia. Drogie Panie, naprawdę bardzo polecam tę zupę! Jeśli nawet z owocami morza jest Wam w zasadzie „nie po drodze”, to ta zupa przekonuje każdego! Może warto zacząć od dodania łososia… a dopiero potem przejść do kolejnych „stworków”.
Oceń przepis: ocen Średnia ocena: 3. Dodaj do ulubionych Drukuj przepis Skomentuj. Jest mocno esencjonalna i smakuje nawet osobom, które nie są wielkimi wielbicielami ryb i owoców morza. Słowo daję – zakochasz się od pierwszego „zjedzenia”!
Pamiętam pierwszy raz, kiedy przygotowałam tę zupę. I był dylemat co tu wybrać. Przepis na zupę tajską z krewetkami. Wielbiciele kuchni tajskiej, którzy będą mieli chęć wypróbować mój przepis na zupę, muszą wcześniej zaopatrzyć się w kilka egzotycznych gadżetów takich jak: mleko kokosowe, papryka chili, sos sojowy, imbir no i pyszne krewetki. Często przygotowujemy zupy z owocami morza, dzisiaj proponuję zupę tajską, ta nie jest typową zupą tajską, oprócz krewetek w mieszance są kalmary i omułki.
Dzisiejsza orientalna zupa jest pikantna i aromatyczna z dodatkiem mieszanki owoców morza, z orientalnym posmakiem, czyli curry i mleczka kokosowego. To naprawdę bardzo dużo. Jak widać moja zupa posiada konsystencję gęstego sosu pełnego morskich smaków. Ostra pomidorowa zupa z owocami morza Gotową mieszankę owoców morza rozmrozić, przepłukać pod bieżącą woda i odstawić.
Na patelnię wlać łyżki oliwy z oliwek, dodać pokrojone ząbki czosnku i papryczkę. Papryczki tyle jaki chcemy uzyskać stopień ostrości zupy. Kiedy czosnek się przyrumieni dodać wino i gotować aż alkohol. Podawaj ją gorącą gościom, to danie zwycięzców.
Wiem coś o tym, moja rodzina też uważa, że Hiszpanie nie. Aby podkręcić smak zupy, można do niej dodać posiekaną papryczkę chili. Najlepiej dodać ją do smażenia wraz z imbirem i czosnkiem. Jest to ciekawa fuzja kuchni orientalnej z francuską.
Danie nawiązuje do Bouillabaisse - pochodzącej z Marsylii zupy rybnej, podawanej z pastą szafranową i pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.