poniedziałek, 2 września 2019

Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Botwina i fasolka szparagowa to warzywa, na które czekamy z wytęsknieniem. Okazuje się, że świetnie smakują podane na jednym talerzu. Przykładem jest zupa botwinkowa jarzynówka z fasolką szparagową. Nie trzeba czekać do lata na jej ugotowanie! Wystarczy dodać mrożoną fasolkę szparagową oraz warzywa korzeniowe dostępne o tej porze roku: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i pora.


Pyszna zupa z mnóstwem jarzyn, bardzo szybka do przygotowania. Można przechować ją do następnego dnia. Lista przepisów na zupa z fasolką szparagową z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Twojego przepisu, niestety jestem trochę rozczarowana, zupa faktycznie byłaby przepyszna, gdyby mleczko kokosowe dodać na sam koniec, wtedy zachowuje wszystkie swoje aromaty i smaki, dodając go zgodnie z Twoim przepisem czyli razem z fasolką (jak piszesz zupa od tego momentu ma sie gotować minut) niestety traci cały swoj smak, fasolka po minutach nawet nie jest.


Na straganach można jeszcze dostać piękną fasolkę szparagową. W związku z tym proponuję na pożegnanie lata zupę fasolkową, która niedługo będzie wspomnieniem i ustąpi miejsca cięższym, rozgrzewającym i sycącym jesienno-zimowym zupom. Sycąca, smaczna zupa dla każdego!


Zupa z fasolką szparagową. Dodane przez: monika016. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru z żeberek wraz z pociętymi w paski liśćmi oczyszczonego pora. Najlepsze dania z fasolką szparagową.


Przepisy na zupy, makarony i inne potrawy z dodatkiem fasolki szparagowej. Makaron z fasolką szparagową i boczkiem. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy.


Skrzydełka wymoczyć i lekko podgotować. Umytą fasolkę szparagową kroimy na kawałki i wrzucamy do wywaru, gotujemy minut. Następnie dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotujemy do miękkości. Do garnka wlać wodę, dołożyć opłukaną porcję rosołową, jarzyny i listki laurowe, ziele angielskie.


Zupa z fasolką szparagową

Opcjonalnie: zupę z żółtej fasolki szparagowej podajemy z dodatkiem suszonych pomidorów, za sprawą których staje się ona bardziej wyrazista w smaku. A dla miłośników fasolki szpararagowej – jeszcze więcej przepisów! Cierpi na tym Notatnik Kuchenny, bo rzadko mam czas na nowy post. Całe szczęście czasu na gotowanie mi jeszcze wystarcza, więc jest szansa, że chociaż z opóźnieniem, to jednak w Notatniku będą pojawiać się.


Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Długo wyczekiwana zupa botwinka z fasolką szparagową, o wyśmienitym słodko-kwaśnym smaku, to obowiązkowa pozycja w wiosennym menu. Smaczna zupka,którą warto zrobić w sezonie na fasolkę szparagow ą min.


Zupa z fasolką szparagową

Oprócz samej fasolki znajdzie się w nim oczywiście kilka innych dodatków - np. Wystarczy ugotowaną fasolkę wymieszać z pomidorami koktajlowymi, ogórkiem i fetą, tworząc znakomitą kompozycję. Sałatka z fasolki szparagowej. Taki zestaw sprawdzi się także na imprezę, z powodzeniem zastępując kanapki czy zapiekanki.


Fasolkę szparagową możemy podać nie tylko z tartą bułką. Główne składniki: masło Mąka włoszczyzna. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania wywaru z mięsa i warzyw – świetnie sprawdzi się korpus drobiowy oraz pęczek włoszczyzny. Zupę zrobiłam jakoś tydzień temu. Klasycznie było na nią za ciepło, więc ją zawekowałam i czekałam na ochłodzenie.


Zawiera ona w swoim składzie bardzo zdrowe warzywa: fasolkę szparagową, cukinię, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę - korzeń i natkę oraz pora. Przepis na zupa z cukinią i fasolką szparagową. Jest prosta, kolorowa i zdrowa. To lekka i bardzo smaczna zupka z sezonowych jarzyn. Młode jarzyny, i to najlepiej z własnej uprawy najlepsze są na letnie zupki.


Jak zrobić zupę jarzynową z kalafiorem i fasolką szparagową : Kalafior podzielić na różyczki, z fasolki szparagowej odciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. Marchew obrać i pokroić w plastry. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.


W garnku rozgrzać łyżki oliwy, wrzucić cebulę, smażyć przez minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty