piątek, 6 września 2019

Zupa koperkowa przepis

Kroki wykonania: Bulion zagotowujemy z włoszczyzną. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,marchewkę oraz połowę posiekanego koperku. Moja ulubiona wersja, to zupa koperkowa z ziemniakami.


Zupa koperkowa przepis

Oczywiście możesz pominąć ziemniaki w przepisie i osobno ugotować ryż lub też makaron. Zupa koperkowa z ryżem oraz zupa koperkowa z makaronem też będzie wspaniała i pyszna. Ponieważ jednak zupa koperkowa to królowa wiosennych i letnich zup, to nie mogę.


Przepis na zupę koperkową, podobnie jak w przypadku wielu zup, jest prosty do przygotowania. Jej wykonanie to maksymalnie min i oczywiście możesz przygotować porcję na dwa dni, aby nie musieć wracać jutro do kuchni #128578; Ogólnie ciepłe zupy potrafią naprawdę zaspokoić głó ponieważ są bardzo sycące. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Bardzo prosta do zrobienia zupa, którą robię najczęściej w lecie, ale jest równie pyszna przez cały rok.


Jesienią i zimą wzbogacam ją np. W podstawowej wersji mamy warzywa, są to ziemniaki, marchewka oraz koperek. Pyszna zupa koperkowa z ryżem. Delikatna i aromatyczna.


Polecam :) Nie lubię koperku (jego smaku), ale tą zupę wręcz odwrotnie. Po raz pierwszy jadłam zupę koperkową podczas ostatniego urlopu w Gorcach, u Pani Stanisławy w „Rungerówce”. Zupę gotuje się naprawdę szybko, a ile w niej smaku, ile aromatu! Jeśli do tej pory nie mieliście okazji spróbować zupy koperkowej, to bardzo zachęcam. Zupa najlepiej smakuje, kiedy możemy przygotować ją ze świeżego koperku, ale z mrożonego również jest pyszna.


Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Koper najlepiej kupić na targu, świeży i bujny. Warto zaznaczyć, że zupa będzie równie doskonała, gdy użyjesz mrożonego kopru. Rosół zagotuj (przepis na rosół znajdziesz tutaj), dodaj ryż. Po minutach dodaj posiekany koperek, gotuj jeszcze minut.


Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Szybka, prosta i sycąca zupa. Polecam Składniki: litry wywaru warzywnego lub rosołku, duży ziemniak, marchewki, pietruszka, duży pęczek koperku, 4-jajek, śmietana lub jogurt naturalny.


Pora kroimy w plasterki. Warzywa dusimy na oleju ok. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ryż, solimy i gotujemy do jego miękkości. Pod koniec godowania zupę zalewamy śmietaną roztrzepana z mąką. Fantastyczna zupa koperkowa, która w sposób idealny wykorzystuje te warzywa.


Jest niezwykle smaczna i wyrazista, a do tego bardzo syta dzięki użyciu skrzydełek. Przyprawa ziarenka smaku ziołowe WINIARY wydobędzie z warzyw to, co najlepsze i jeszcze bardziej podkreśli wyjątkowość dania. Rozgrzewająca zupa sprawi, że od razu poczujesz się lepiej, a jesienne słoty nie będą ci straszne. Rosół przyrządzić z koncentratu wg przepisu na opakowaniu.


Zupa koperkowa przepis

Zapraszamy po przepis na pyszną zupę pachnącą ziołami i latem. Wiosenna zupa ze świeżym koperkiem i lanymi kluseczkami. O smaku tej zupy stanowią dwa solidne pęczki koperku, z czego większość podsmażona na łyżce klarowanego masła i delikatny wywar drobiowy. Przyrządzona w ten sposób, to najlepsza zupa koperkowa jaką znam, choć wygląda niepozornie.


Zupę koperkową z żółtkami już dla Was gotowałam tutaj a dzisiaj jest inna koperkowa. To takie przypomnienie dzieciństwa. Zupa jest dietetyczna a zarazem bardzo pożywna. Najpierw ugotowałam pyszny rosół a na jego bazie właśnie zupę koperkową i do tego smaczne, zapomniane, bo dawno nie robione lane kluski. Koperek rośnie jak szalony w ogródku mojej teściowej.


ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM, przepis z kategorii Zupy. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Ewa wachowicz zupa koperkowa przepis - Durszlak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty