Jak przechowywać pierniczki, żeby były miękkie? Wykorzystaj dekoracyjne puszki. Pierwszą, niemal automatycznie nasuwającą się na myśl i co istotne słuszną odpowiedzią na pytanie o to, jak przechowywać pierniczki, żeby były miękkie to dekoracyjne puszki.
Ten sposób nie dziwi chyba nikogo. Smaczne i aromatyczne pierniczki to obowiązkowy wypiek na święta Bożego Narodzenia.
Wycięte w różnych kształtach i ozdobione kolorowym lukrem wprowadzą do każdego domu niezwykłą atmosferę. Nigdy nie odkładaj wilgotnego i brudnego ręcznika do kosza na pranie, bo tylko utrudnisz sobie sprawę. Pleśń i nieprzyjemny zapach rozejdzie się na pozostałe rzeczy.
Im dłużej ręcznik będzie siedział w koszu, tym gorzej. Jeżeli chcesz, aby ręczniki były miękkie i pachnące, pierz je osobno, najlepiej w dedykowanym programie. Pierniczki z tego przepisu piekę już dobre lat.
Dostałam go kiedyś od dziewczyny z sieci, zwanej Potworową Mamą(pozdrawiam serdecznie).
To był mój pierwszy przepis i pozostałam mu wierna do dzisiaj, bo są to tak pyszne i miękkie pierniki, że znikają w mgnieniu oka, a ja musze co chwilę piec kolejne partie. Jaką grubość powinny mieć pierniczki. Co zrobić, aby były miękkie. Czy można polać lukrem zaraz po pieczeniu, czy dopiero po tym jak zmiękną.
I co najważniejsze, jakie są sposoby na to, aby pierniczki szybko zmiękły i były gotowe do jedzenia. Nie zdążą dobrze wyjść z piekarnika a już znikają! A tak na serio, świetne są. Zastanawiało mnie nie wyrastanie zaczynu drożdżowego ani ciasta, ale moje obawy były niesłuszne bo wyszły tak pyszne, że musiałam chować przed moimi maludami bo wszystkie by wpałaszowały, a nawet polukrowane jeszcze nie były!
WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Przepis na te miękkie pierniczki znalazłam tutaj i cytuję za autorką. U mnie bez polewy , ale i tak były smaczne.
W czym przechowywać pierniczki? Dodane przez tota w: Tylko o kuchni. Umieszczamy kromkę chleba w szczelnym pojemniku próżniowym. Miękkie, szybkie i łatwe w przygotowaniu!
Na tę kromkę kładziemy nasze twarde pierniczki, a na nie ponownie kromkę chleba. Pojemnik szczelnie zamykamy i pozostawiamy go na noc. Dzięki temu sposobowi pierniki wchłoną wilgoć z chleba, na pewno to zobaczysz. Chleb będzie twardy, a piernik miękki.
PIERNIKI OD RAZU MIĘKKIE – NAJLEPSZY PRZEPIS NA PIERNIKI BEZ LEŻAKOWANIA – takie pierniki robię w moim domu od lat #128578; po wystygnięciu nie robią się twarde dlatego można je przygotować w każdej chwili #128578;. Bardzo prosty i szybki przepis na miękkie i błyszczące pierniczki. Do tego równo się pieką, mają ładny kształt, jajko sprawia, że pięknie błyszczą i nie trzeba ich już lukrować - dzięki temu są dietetyczne, bo nie mają na sobie olbrzymiej skorupki słodkiego lukru.
Ręczniki to z pewnością obowiązkowe i niezbędne wyposażenie każdego gospodarstwa domowego. Często inwestujemy w takie dobrej jakości, aby służyły nam dłużej. Jednak warto również wiedzieć jak prać ręczniki, aby znacznie wydłużyć ich żywotność oraz żeby po wypraniu były miękkie. Jeśli tak jak ja w tym roku nie mieliście czasu się wcześniej zdecydować, a myślicie, że już za późno, ten przepis jest dla Was!
Są miękkie, lekko kruche i nadają się do jedzenia i dekoracji od razu po upieczeniu. Jeżeli zależy Ci na ich wieloletnim użytkowaniu, musisz wiedzieć, jak prać ręczniki żeby były miękkie, by każdorazowo zapewniały ten sam komfort, jak chwilę po zakupie. Warto stosować kilka prostych zasad dbania o ręczniki – dzięki temu nie stracą swojej miękkości, wyrazistości koloru i na długo pozostaną w świetnym stanie. Nasz rodzinny przepis na miękkie pierniczki, które nie muszą dojrzewać.
Pierniki po upieczeniu są miękkie i nie twardnieją, można je upiec nawet w Wigilię, więc nie musicie się martwić czy ciastka zdążą zmięknąć do Świąt. Z podanych składników wychodzi mała porcja pierniczków, taka na zwykły czas. Może ktoś wie co zrobić żeby pierniczki były miękkie?
By nasze ciastka były miękkie warto również użyć zimnego masła. Mimo iż nie będzie łatwo zagnieść ciasto, warto nie szczędzić trudu. Zbyt ciepły tłuszcz szybciej wchłania się w mąkę, przez co nasze słodkości mogą być nieco. Piernikowe ciasto zazwyczaj nie jest kruche, ani miękkie.
Musi być ono twardsze, ponieważ zgodnie z legendą, pierniki mają utrzymać się jako ozdoby na choince. Ciasto musi leżakować (legenda mówi o 6dniach) i najlepiej mu będzie w kamionkowych naczyniach. Nie martwice się, że ciasto może się zepsuć. Studzimy na metalowej kratce. Ciepłe pierniczki zamaczamy w lukrze (należy do cukru pudru dodać tyle łyżek wody, aby był gęsty, ale żeby jednocześnie dało się zamaczać w nim pierniczki).
Gdy lukier zaschnie przekładamy do szczelnie zamykanego pudełka. Rozgrzewam piekarnik do 1st. C –zanim się rozgrzeje, ciastka będą gotowe do pieczenia.
Do miski wbijam całe jajka, dodaję cukier oraz miękkie masło i miksuję na puszysto. Następnie dodaję kakao, miód oraz przyprawę do piernika. Problem w tym, że niewiele osób wie, jak zrobić żeberka z grilla, by były soczyste oraz miękkie.
Podajemy sprawdzony przepis!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.