Są na to domowe sposoby, dzięki którym za ostra zupa, leczo, gulasz i inne dania nie będą już tak pikantne. Za dużo pieprzu w zupie lub zbyt wiele ostrej papryki w sosie! Jak skutecznie złagodzić za ostrą potrawę, by nadal była smaczna, ale nie paliła w gardle? Nigdy wcześniej nie dodawałam grzanek do tej zupy, raczej zjadaliśmy leczo z kromką świeżego pieczywa albo też bez żadnego dodatku. Ostre leczo z papryki i pomidorów podane z chrupiącymi grzankami smakowało przepysznie.
Super , że jest intetner, moja za ostra potrawa uratowana , rzadko używam chilli, a tym razem przesadziłam, gulasz nie dał się jeść, postanowiłam sprawdzić czy w intetnecie jest coś na ten temat. Pikantne leczo z cukinią to moja propozycja na deszczowe i chłodne dni. Cieszę się że jest, fajnie że ludzie chca podzielić sie swoim doświadczeniem.
Jeżeli natomiast nie przepadacie za ostrymi potrawami, dodajcie do lecza mniej ostrej papryki. Idealnie rozgrzewa, jest sycące oraz aromatyczne. Przy przygotowaniu lecza z cukinii należy pamiętać, aby go nie przegotować.
Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo - danie proste i smaczne. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.
Niektórzy lubią dodać do lecza. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np.
Zobacz, jak zrobić leczo. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na Węgrzech leczo stanowi dodatek do dania głównego z mięsem, ale i samodzielne danie.
Często podawane jest jako dodatek do dania głównego, u mnie jednak stanowi samodzielną potrawę. Ci tak zrobic, inaczej sie nie da. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
Prosty przepis na ostre leczo z kurczakiem SKŁADNIKI podwójna pierś z kurczaka cukinie (ok.500g) duża czerwona papryka duża zielona papryka pomidory cebule ząbków czosnku olej do smażenia sól, pieprz , papryka ostra w proszku PRZYGOTOWANIE Cebulę i czosnek siekamy drobno i podsmażamy w garnku na oleju. Można przygotować leczo w wersji wegetariańskiej – wtedy pomińcie kiełbasę i boczek w przepisie. Do cebuli dodaj kiełbasę, paprykę, przyprawy (słodka i ostra papryka) oraz koncentrat. Smaż całość przez kilka minut. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką.
Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Sezon na warzywa w pełni dlatego warto przygotować danie, w którym warzyw jest. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią!
Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne. Super pasuje na jesienną i zimową aurę - bardzo dobrze rozgrzewa nie tylko ciało ale i duszę.
Podobno na południu kraju robią na kiełbasie a na Mazowszu nawet na parówkach. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba.
Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.