wtorek, 17 września 2019

Przepis na placki pancakes

Dzieciaki jedzą aż im się uszy trzęsą. Chyba na jakiś czas zrezygnujemy z tradycyjnych naleśników na rzecz pankejków ;) Po raz kolejny sięgam po przepis z moje wypieki i po raz kolejny nie zawiodłam się. Przepis na naleśniki amerykańskie, pancakesy. Jeśli lubisz takie placki i wszelkiego typu racuchy, to zapraszam również po moje najlepsze naleśniki.


Zobacz też pozostałe moje przepisy kulinarne na dania kuchni polskiej i nie tylko. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też polewą czekoladową.

Przygotowanie pancakes jest bardzo proste - trzeba przygotować dwie miski, do jednej włożyć a do drugiej mokre składniki. Dodajemy zawsze składniki do mokrych i krótko mieszamy na jednolitą masę. Dla początkującego kucharza trudne może być jedynie przewracanie naleśników, ale to sztuka, którą szybko opanujesz.


Pancakes - puszyste placuszki. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię. Powierzchnię smarujemy odrobiną masła, nalewamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron.


Ciepłe naleśniki serwujemy z małą kosteczką masła, syropem klonowym i borówkami. Nazywane są również placuszkami, ewentualnie racuszkami.

Zdecydowanie są smaczne i już! Zrobiłam je dokładnie wg przepisu, niestety ciasto wyszło bardzo gęste, glajdowate, a w smaku… ech, nawet pies nie chciał ich tknąć. Inni piszą o chmurkach itp.


Składniki: jajka kurze szt. Placki pancakes podane z ulubionym dżemem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Możesz użyć do tego miksera lub blendera. Papryka marynowana według mojego przepisu.


Dodane przez galicaw: Tylko o kuchni. Ja robię placki w maszynce , cebulę trę razem z ziemniakami i nigdy placki nie były gorzkie. Tak wiele razy zbierałam się, aby zostawić po sobie ślad. Wiadomo, jedne mi bardziej przypadną do gustu, a inne mniej, ale wciąż szukam kolejnych, bo po prostu uwielbiam to miejsce :) Powyższe bananowe pancakes miały być dzisiejszą szybką akcją na obiad. Opiekane płatki kupiłam już gotowe w sklepie.


Pyszne,a do tego bardzo proste i szybkie placuszki idealne na zdrowe śniadanie - koniecznie spróbujcie :). Mam dla Was rewelacyjne bananowe pancakes. Puszyste, delikatne pancakes z dodatkiem startej marchewki. Można je podawać z syropem klonowym, cukrem pudrem lub innym dodatkiem według uznania.


Sama piekę pancakes na różne sposoby – słodkie i wytrawne, ale jak dotąd nie udało mi się zamieścić na nie ani jednego przepisu z prostej przyczyny – na placki każdy czeka niecierpliwie z widelcem w dłoni – zdjęcia?

Ten przepis to przepis najprostszy, niezwykle ekonomiczny, a nawet można powiedzieć – kryzysowy. Prawda jest taka, że to placki śniadaniowe znane na całym świecie, nie tylko u nas a rodem pochodzące z za wielkiej wody ;) Ja podałam moje placki śniadaniowe z dżemem oraz jogurtem naturalnym sojowym. Dzisiaj mam dla was placki śniadaniowe takie w typie pancakes.


Klasyczne, amerykańskie pancakes, czyli naleśniki amerykańskie. Odpowiednio przygotowane pancakes są mięciutkie i bardzo puszyste. Tradycyjnie podawane są z syropem klonowym, ale pasuje do nich również każdy słodki dodatek, jaki używa się do zwykłych naleśników. Każdy ma jakiś żywieniowy rytuał.


Rosół w niedziele, ryba w piątek czy szklanka wody z rana. Nasz rodzina obowiązkowo w sobotni poranek robi różne placki lub naleśniki. Ale najczęściej przygotowujemy nasze ulubione pancakes z kefirem i owocami. Puszyste pancakes śniadaniowe - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Poprzednio były już pieczone placki bananowe z masłem orzechowym oraz najprostsze placki bananowe z płatkami owsianymi. A prawda jest taka, że im więcej przepisów na placki, tym człowiek szczęśliwszy. Opis przepisu: Autor: WINIARY Amerykańskie naleśniki kojarzą się z nieodłącznym towarzystwem syropu klonowego, ale mamy dla Was nieco inny przepis na amerykańskie placuszki! Amerykanie i Anglicy nazywają je pancakes – czyli ciasteczka z patelni – i najchętniej jedzą je na śniadanie.


Te placuszki są fajne na śniadanie, albo kolację – szczególnie dla małych niejadków. Delikatne, leciutkie i rozpływające się w ustach pankejki smakują wybornie z dodatkiem świeżych owoców sezonowych, a także posypane cukrem pudrem lub w tradycyjnej wersji, polane sosem klonowym. Pyszne pancakes według prostego przepisu przygotujesz w zaledwie kilka chwil.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty