wtorek, 18 kwietnia 2017

Papryka marynowana z olejem

Papryka marynowana z olejem. PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Do każdego słoika wsypałam. Wiadomo u nas w rodzinie czosnek rządzi.


Bez niego trudno się nam obejść , taka r Zobacz więcej.

KuchniaMniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga KuchniaMniam. Dodane przez anetwawa w: Tylko o kuchni. Witam,mam pytanie kupiłam opakowanie krewetek w zalewie i kompletnie nie wiem co można z nich przyrządzić. Proszę o jakieś propozycję. Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu.


Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków. Przepis jest prosty, a papryka konserwowa przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych. Dzisiaj na stronie u mnie papryka marynowana w occie u nas mówi się na nią papryka konserwowa ale to kwestia przyzwyczajeń.

Poznaj podobne przepisy. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych (m.in. w związku z wysyłaniem materiałów reklamowych, informacji o nowościach, promocjach itp.) przez Prymat Sp. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Taka papryka marynowana z olejem smakuje przepysznie. Nasz poniższy przepis jest prosty i dość szybki w wykonaniu.


Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Nie jest też za mocno kwaśna – idealnie dopasowana pod nasze kubki smakowe. Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na śledzie z majerankiem i olejem lnianym, śledzie są bardzo smaczne i proste w. Moim zdaniem idealna papryka marynowana. Delikatna, chrupiąca, z lekkim posmakiem zdrowego czosnku. Własnie z Kasią robimy marynatkę wedle tego przepisu i dodajemy miód ze Wzgórz Strzelińskich z Nowolesia, świeżo wyżęty z pasieki.


Miód jest tak aromatyczny ,że zapach roznosi się po całej chałupie. Mamy nadzieję że papryczka będzie też aromatyczna. Dzięki za propozycję przyrządzenia.


Z zalewą chyba mniejszy problem, bo z łatwością można jej dorobić na bieżąco. Na początek zrobiłabym z podwójnej porcji, bo tyle powinno wystarczyć. Oleju na górę słoika wystarczą 3-łyżki.

Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek. Warto pokombinować z farszem i ilością sera, ale klasyczny przepis też jest dobry. Subskrybuj po kolejne przepisy!


Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Szczegółowy przepis na blogu Domog. Do swoich słoiczków dorzucam – cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na papryka marynowana w oleju.


Całość przełóż do słoików. W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Tak przygotowaną ciepłą zalewę wlej do słoików. Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Sposobów na zachowanie papryki na zimę jest kilka.


Podajemy sprawdzone receptury na paprykowe przetwory. Przepis na nią dostałam od mamy, ona zaś od którejś z koleżanek. Co powiecie na aromatyczną pastę do chleba z grillowaną papryką i nie tylko?


Pieczoną paprykę uwielbiam. To jedne z tych przepisów, z którym wiążą się u mnie większe emocje. Włożyć do czystych i suchych słoików. Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu. Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą.


Cebulę pokroić w pół plastry i włożyć na paprykę. Zakręcić słoiki i pasteryzować minuty. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do słoików wcześniej wyparzonych wkładamy paprykę, do każdego słoika dajemy po liściu, ziele angielskie i kilka ziarenek gorczycy. Zalewamy ciepłą zalewą, do każdego słoika wlewamy odrobinę oleju.


Pasteryzujemy 15minut, małe słoiki 10min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty