Pokaźny zbiór przepisów. Obrane jarzyny (marchewka, seler) zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Posiadacze sprzętu zmechanizowanego robią to błyskawicznie.
Cebulę i por kroimy na półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy sporo oleju i kładziemy cebulę.
Smażymy ją bez przyrumieniania - na szklisto. Teraz na patelni przesmażamy jarzyny na sporym ogniu. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli.
Ryba po grecku to potrawa, którą w Polsce bardzo często podaje się w czasie kolacji wigilijnej. Zobacz, skąd pochodzi jej nazwa, i jak najlepiej przyrządzić tę potrawę. Podajemy ją na ciepło lub na.
Oceń przepis: ocen Średnia ocena: 3. Dodaj do ulubionych Drukuj przepis Skomentuj. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Jakiż był mój zachwyt, kiedy okazało się, że ryby pachną naprawdę pięknie i świeżo.
Od razu przypomniały mi się wakacje nad morzem #128578; Z filetów zrobiłam rybę po grecku bo bardzo ją lubimy, ale mamy rzadką okazję jeść ją w domu. Rozgrzać na patelni olej (bardzo mocno), smażyć rybę (oprószoną przedtem mąką), usmażone kawałki przełożyć na półmisek albo do miski. Na reszcie oleju od smażenia dusić razem cebulę pokrojoną w tzw. Najpierw podsmażyć, potem podlać wodą, przykryć, niech się dusi do miękkości, czasem.
Mrożony filet z morszczuka lub dorsza połóż na talerzu (musi ciut odmarznąć), otwórz torebkę z mrożonymi warzywami i przesyp jej zawartość na drugi talerz (musi ciut odmarznąć), obierz cebulę, całe 0. Umyj papryki pod kranem z bieżącą wodą, osusz papierowym. Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy. Przepis nie jest komplikowany, więc z pewnością poradzisz sobie z jej przygotowaniem.
Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska! Ja często w swojej kuchni posiłkuję się recepturami z pożółkłej już quot;Kuchni polskiejquot;.
Dzisiejszy przepis pochodzi właśnie z niej. Tak szczerze mówiąc, ryba po grecku z Grecją ma niewiele wspólnego. Tymczasem to jedno z tradycyjnych i bardzo klasycznych dań w wielu polskich domach, które podaje się w Wigilię świąt Bożego Narodzenia.
Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii przepisy na rybã po grecku. W zgodzie z powyższym hasłem dziś przepis na rybę po grecku.
Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Jednak uniwersalność oraz ciekawy warzywny smak czynią z niej danie idealne na wczesną kolację lub lunch. Kupując rybę filetowaną zwróć uwagę na jej świeżość.
Jeśli nie macie jeszcze swojego wypróbowanego, polecam. Tak, uwielbiam rybę po grecku, chociaż zupełnie nie wiem, dlaczego ta potrawa właśnie tak się nazywa. Dobra ryba to podstawa każdego dania rybnego. Ja zawsze korzystam ze świeżych ryb, również przy przygotowaniu dania „ryba po grecku”.
W tym przypadku zawsze są to polędwiczki z mintaja, ale zwykle używam fileta z dorsza. Tradycyjna potrawa - Kuchnia Porcja ryby po grecku, zależy, rzecz jasna, od naszych upodobań. Czasem trudno w gąszczu marchwi upolować solidny kawałek rybiego mięsa. Jednak jeśli przyjmiemy, że porcja ryby po grecku to 2gramów, to będzie w niej około 2kalorii.
Również paprykę chili orginalną i koncentrat Heinz z oliwką. Zamiast wody zawsze dodaję do potraw wywar z kurczaka. Codziennie gotuję udko dla ulubieńca to mam. Pewnie nie jest to ryba po grecku tylko moja wersja.
Jeśli lubisz ryby i zastanawiasz się co podać na obiad. Rybę z warzywami możesz podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo dobrze smakuje podgrzewana na drugi, czy na trzeci dzień.
Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.