Na wierzch kładziemy plasterek pomidora, dzięki czemu farsz nie wysycha, a całość jest jeszcze lepsza. Najlepsze będzie mięso zmielone samodzielnie (np. z szynki), ryż natomiast polecam jaśminowy. Przepis na papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Efektownie podane danie obiadowe.
Bardzo smaczne, sycące i pełne różnych smaków.
Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne.
Cebulkę pokrój i usmaż na patelni. Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni. Gotuj pod przykryciem minut. Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Faszerowana papryka – z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami.
Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem. Farsz może też składać się ze zdrowej kaszy, ryżu lub kuskusu. Całość można posypać tartym serem.
To wygodne do serwowania danie, bowiem każdy dostaje na talerz paprykę lub dwie połówki papryki z pysznym gorącym. Na patelni podsmażyłam czosnek i cebulę po chwili dodałam mięso. Smażyłam około minut, mięso przyprawiłam i pod koniec smażenia dałam.
Papryki umyła, odcięłam górę i wydrążyłam delikatnie. Wszystko doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i tak przygotowanym farszem nadziewamy wydrążone papryki. Przykrywamy odciętymi łebkami i pieczemy przez około minut w 1stopniach. Wciąż najpopularniejsza jednak pozostaje papryka faszerowana mięsem mielonym.
Niektórzy nadziewają samym mięsem, zapiekają połówki papryk, dodają pieczarki itp. Przepisy z kategorii papryki nadziewane miesem mielonym. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Platforma blogowa Blox została zamknięta. Z miesa mielonego cebuli czosnku jaja i bułki przypraw wyrobić masę. Pieczarki pokroić podsmażyć. Do tego dodać usmażone pieczarki.
Do papryk nakładać masę miesną przykryć górą papryki.
Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu we wrzątku ze solą. W tym czasie obieram cebulę i czosnek, drobno siekam i podsmażam do lekkiego zrumienienia na oliwie na patelni. Co więcej, paprykę możesz faszerować na różne sposoby. Składniki: woreczek ryżu. Moja ulubiona to papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami.
Zapraszam do wypróbowania mojej papryki z mięsem mielonym i pieczarkami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na oliwie przesmaż pokrojone w kostkę papryki, posiekany czosnek, cebulę i przyprawy, ostudź. Napełnij farszem, polej bulionem. Dodaj posiekane zioła i fetę.
Możemy podać na gorąco oraz jako zimną przystawkę. Dania główne Nadziewane papryki w sosie pomidorowym. Durszlak - papryki nadziewane fetą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.