piątek, 11 marca 2016

Naleśniki pancakes przepis

Dzieciaki jedzą aż im się uszy trzęsą. Przepis na naleśniki amerykańskie, pancakesy. Chyba na jakiś czas zrezygnujemy z tradycyjnych naleśników na rzecz pankejków ;) Po raz kolejny sięgam po przepis z moje wypieki i po raz kolejny nie zawiodłam się. Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować. Pancakes – przepis na naleśniki amerykańskie.


Możesz również posypać je cynamonem i serwować w towarzystwie konfitury.

Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.


Nazywane są również placuszkami, ewentualnie racuszkami. Zdecydowanie są smaczne i już! Dobry przepis dla kogoś komu nie wychodzą naleśniki.


Ja osobiście robię je już od kilku lat i właściwie robię je całkowicie na oko… dodaję trochę wody, trochę mleka, soli i innych przypraw na jakie akurat mam chęć. Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym.

Sprawdź, jak zrobić grube, piętrowe pancakes, idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Wspaniały przepis na walentynki! Ulubiony przepis czytelników! Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne.


Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników. Naleśniki wyjdą również ze zwykłą wodą. Smaczne śniadanie dla dzieci. Smak szarlotki w innym wydaniu. Klasyczne, amerykańskie pancakes, czyli naleśniki amerykańskie.


Odpowiednio przygotowane pancakes są mięciutkie i bardzo puszyste. Tradycyjnie podawane są z syropem klonowym, ale pasuje do nich również każdy słodki dodatek, jaki używa się do zwykłych naleśników. Przedstawiamy Państwu przepis na amerykańskie naleśniki, znanych jako pancakes.


Jeśli lubisz takie placki i wszelkiego typu racuchy, to zapraszam również po moje najlepsze naleśniki. Zobacz też pozostałe moje przepisy kulinarne na dania kuchni polskiej i nie tylko. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Robiłem dzisiaj te naleśniki(pierwsze w życiu). Zastosowałem podany przepis, odpuściłem sobie tylko przesiewanie mąki.


Pierwszego zepsułem, pozostałe było super. Zastanawiam się czemu niektórym nie wyszły.

W przygotowaniu masy chyba trudno coś zepsuć więc pewnie problem ze smażeniem. Zapraszam zatem na ciasto na naleśniki według starej receptury, starej ale zawsze aktualnej i sprawdza się wyśmienicie! A ty – jak robisz naleśniki?


Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej. Opis przepisu: Autor: WINIARY Amerykańskie naleśniki kojarzą się z nieodłącznym towarzystwem syropu klonowego, ale mamy dla Was nieco inny przepis na amerykańskie placuszki! Kolejna śniadaniowa propozycja to amerykańskie naleśniki czyli american pancakes. Jeżeli lubicie klasyczne, amerykańskie pancakes – puszyste naleśniki, to koniecznie musicie spróbować ich w zdrowszej i mniej kalorycznej wersji.


Powiem szczerze – już dawno nie jadłam tak pysznego śniadania! Ostatnio zamieniłam się w naleśnikowego i plackowego potwora. Problemy zaczynają się kiedy ktoś dociekliwy zaczyna się dopytywać co to znaczy to „na oko”. Grube, puszyste, piętrowe pancakes spróbujesz raz, a zagoszczą w twojej kuchni na stałe!


Amerykanie podają pancakes z bekonem i syropem klonowym, ale jeśli chcesz, możesz je zjeść z dowolnym ulubionymi dodatkiem - słodkim bądź wytrawnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty