PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Dolałam do niej ocet, wsypałam cukier i sól. Do każdego słoika wsypałam. Zalewamy przestygniętą zalewą, zakręcamy słoiki i odstawiamy w cieple miejsce na 4–dni. Po tym czasie dokręcamy zakrętki, pasteryzujemy ok.
Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Wystarczy otworzyć słoik, podgrzać leczo z pokrojoną kiełbasą i mamy gotowe danie.
Papryka konserwowa na zimę – przepis. Słoiki zakręcić zakrętkami, przez dwa dni pozostawić w cieplejszym pomieszczeniu a później wynieść i przechowywać w chłodnym miejscu. Lista przepisów na papryka w słoiku z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Na koniec wlać łyżkę oleju i pozamykać słoiki. Sprawdzony przepis na papryka marynowana w occie (w słoiku na zimę) od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po. Włożyć do czystych i suchych słoików.
Przepis na papryka konserwowa. Najbardziej popularny przepis na weki z papryki to oczywiście leczo, które możemy zimą wykorzystać jako szybki obiad. Marynowana papryka z cebulą i czosnkiem to idealny przepis na zimę. Przygotowana w słoikach zasilać będzie półki domowej spiżarni, by w dowolnym momencie towarzyszyć nam jako dodatek do obiadu, sałatki czy kanapek.
Zobacz sprawdzony przepis na marynowanie papryki we własnej kuchni. Kiszona papryka w słoikach czyli przepis na paprykę kiszoną. Pyszna kiszonka czyli papryka kiszona jako dodatek do obiadu lub składnik sałatek, prosta i domowa, z aromatycznymi dodatkami. Przygotowane słoiki z papryką pasteryzujemy - minut od momentu zagotowania się wody. Słoiki wkładamy do garnka z wodą, którego dno wyłożone jest ściereczką.
Zgłoś błąd w przepisie Zgłoś błąd w przepisie. Zakręć dokładnie każdy słoik. Zamknięte słoiki ułóż w garnku wyłożonym gazetami, zalej wodą, doprowadź ją do wrzenia.
Gdy woda się zagotuje, skręć ogień, wszystko razem gotuj około minut, pasteryzując w ten sposób paprykę. Gorące słoiki wyjmij ostrożnie, ułóż przykrywką do dołu, pozostawiając je do wystygnięcia. W te pędy pobiegłam do swoich słoików!
Pierwszy słoiczek otwierałam kilka dni po zrobieniu i był w porządku - papryka w smaku delikatna - chociaż smakoszom bardziej wyrazistych smaków może nie koniecznie przypadłaby do gustu. Reszta czekała w spiżarni na zimę - widać się nie doczekała. A że niedawno udało mi się kupić piękną czerwoną paprykę w promocyjnej cenie – klamka zapadła!
Bułgarska kiszona papryka. Zalewa: szklanka octu łyżka soli szklanek wody 8-czubatych łyże Zobacz więcej. To jest zupełnie inna jakość i zupełnie inny smak.
Pamiętajcie tylko, by do marynowania wybierać papryki grube, mięsiste, mocno dojrzałe i jędrne. SAŁATKA W SŁOIKU NA ZIMĘ – NAJLEPSZE PRZEPISY – w jednym miejscu zebrałam najlepsze przepisy na sałatki, które idealnie nadają się do przechowywania w słoikach. Nie wyobrażam sobie zimy bez takich kolorowych dodatków do potraw. Sałatka z cukinii i papryki w słoikach na zimę to dobry pomysł na zatrzymanie smaków lata. Zimą taka sałatka będzie smacznym wspomnieniem letnich dni.
Cukinia, papryka, marchew i cebula w słodko-kwaśnej marynacie pobudzi nas do działania. Kiedy woda zacznie lekko falować, zmniejszyć gaz do minimum. Dzisiaj na stronie u mnie papryka marynowana w occie u nas mówi się na nią papryka konserwowa ale to kwestia przyzwyczajeń. Ułożoną w słoikach paprykę zalewam gorącą zalewą aż do pokrycia wszystkich składników, szczelnie zakręcam.
Doprowadzam do zagotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.