wtorek, 21 lutego 2017

Lazania z patelni

Lasagne z indykiem, warzywami i sosem beszamelowym. Klasycznie postanowiłam użyć jej inaczej niż w postaci sugerowanej na opakowaniu, myślę że jeszcze szybszej i smaczniejszej. Lazania wyszła absolutnie przepyszna! Scroll down for recipe in English.


Dodane przez szynszylka w: Tylko o kuchni.

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy. Lista przepisów na lasagne z patelni z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Idealna i szybka alternatywa dla lazanii zapiekanej w piekarniku :) Od razu do spożycia po przygotowaniu, nie trzeba na nic już czekać :) WAŻNE! Wszystkie prawa zastrzeżone Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku. Wegetariańska lasagne z cukinią i szpinakiem.


Chrupiąca cukinia, pyszny szpinak, wyrazisty sos pomidorowy i delikatny sos beszamelowy, do tego sporo parmezanu na wierzchu – coś pysznego!

Makaron lasagne Lubella gotować 2-minuty w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Wyjąć na deskę i rozdzielić płaty, by się nie posklejały. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Następnie skrop je oliwą i usmaż z obu stron na patelni grillowej.


Połowę pokrojonej w kostkę cebuli zeszklij na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem zielonych oliwek. Całość zalej wodą i wsyp błyskawiczny sos do lasagne w proszku, po czym dopraw szczyptą suszonego oregano. Połączenie pysznego makaronu i bogatego w smaku sosu z mięsem oraz ser i zapach podpieczonej śmietanki. Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni, zalej wodą i wsyp błyskawiczny sos w proszku – dzięki niemu potrawa nabierze wyrazistego smaku.


Jest to pyszne i bardzo sycące danie, które doceni cała rodzina. Połączenie mielonego mięsa z pomidorowym sosem okaże się ciekawym urozmaiceniem codziennych obiadów, jak i tych pasujących na leniwy weekend. W dużej patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso, doprawić uniwersalną przyprawą Vegeta Natur i smażyć, aż mięso uzyska ładny, brązowy kolor. Dodać wyciśnięty czosnek, dolać wody i dodać pokrojone, obrane pomidory, oregano, startą mozzarellę, parmezan.


Zapisz przepis w ulubionych. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, dobrze doprawione aromatycznymi ziołami. Przepis ostatnio zapisali.


Fantastycznie smakują z różnego rodzaju sosami na bazie majonezu. Zioła do mieszanki można dowolnie komponować i dobrać do głównego dania.

Szybkie, pyszne, polecam! Drukuj Opiekane ziemniaki Rodzaj Obiad. Plastry makaronu zanurzamy pojedynczo w gorącej. Zapiekanka Puszysty Szpinak Jaskolka. Na płatach lasagne rozprowadzić warstwę sosu bolońskiego, następnie polać sosem beszamelowym i posypać parmezanem.


Powtórzyć jeszcze 4-krotnie. Tak złożoną lasagne włożyć do piekarnika i piec minut (w połowie czasu pieczenia przykryć folią aluminiową). Po wyjęciu z piekarnika odczekać minut przed porcjowaniem. Odchudzona lasagna z patelni Dziś przedstawiam niezwykle szybką i smaczną wersję lasagne, do której przygotowania nie będzie potrzebny nawet piekarnik. Odchudzona, w stosunku do swojej tradycyjnej odpowiedniczki, wersja zapiekanki z kurczakiem, cukinią, papryką, szpinakiem i grzybami w lekkim sosie pomidorowym.


Kładziemy na spód plastry makaronu lazania. Polewamy sosem( dosyć sporo aby zakryło makaron). Na koniec kładziemy makaron polewamy sosem i do pieca na minut w 1stopniach zapiekamy.


ETAP 1: Żeberka wieprzowe umyć i osuszyć. Podzielić na mniejsze kawałki. Obsmażyć je na rumiano z każdej strony. Posypać również pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na dużej głębokiej patelni rozgrzać 2-łyżki oleju, kiedy będzie gorący wrzucić czosnek, sól i pieprz, szybko przemieszać.


Po chwili dodać mięso, wymieszać i na dużym ogniu smażyć przez kilka minut. Patelnie rozgrzewamy z oliwą i smażymy plastry bakłażana z każdej strony ( powinny być lekko zarumienione). Możemy również zgrillować na patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty