poniedziałek, 13 lutego 2017

Przepis na żurek na wędzonce

Przepis na żurek na wędzonce

Przepis na Żurek na wędzonce. Nasz przepis na żurek na wędzonce jest łatwy, a jego wykonanie zajmuje niewiele czasu, dlatego warto go wypróbować. Ta zupa, jak żadna inna, pobudza kubki smakowe i stawia na nogi!


Zupa gotowana na wywarze z mięsa jest pyszna i aromatyczna. Wędzone kości bądź skóra z wędzonego boczku idealnie nadają się na wywar. Idealny nie tylko na święta.


I zimnej wody, mieszając wlej do garnka i gotuj minut. Kiełbasy pokrój w plasterki, włóż do żurku i zabiel śmietaną. Dodaj sól, pieprz i roztarty w dłoniach majeranek. Ugotowane ziemniaki na puree odcedź, odparuj i gorące utrzyj w garnku na krem z masłem i śmietaną. Grzyby namoczyć w zimnej wodzie (najlepiej przez całą noc).


Przepis na żurek na wędzonce

Wyłowić, odcisnąć i posiekać. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.


Zalać wodą, wlać wodę, w której moczyły się grzyby. Wróć do: przepisów na żurek Żurek na wędzonce. Oj, bardzo nam się chciało takiego jedzenia. Najlepsze przepisy na serniki - niezawodnych pomysłów.


Praliny - przepisy na domowe słodkości. Zagotować wodę, włożyć do niej białą kiełbasę, zmniejszyć ogień na minimum (płyta indukcyjna na poziomie 2) i parzyć kiełbasę przez minut pod przykryciem. Kiełbasę Żurek na wędzonce - przepis - Miraska - wielkiezarcie. Gotujemy do miękkości warzyw. Teraz możemy do garnka wrzucić pokrojone w kostki ziemniaki choć tradycyjnie żurek je się z nimi osobno.


W żony domu gotuje się ziemniaki na puree, dodaje złocistą cebulkę i podaje z żurkiem. W moim domu jadło się żur z ziemniakami w kostkę i pajdą chleba w ręce. Bardziej na wzór polskiej zalewajki.


Zupę gotuję na wędzonych kościach wieprzowych (możecie użyć żeberek aby było więcej mięsa), dodaję kiełbasę (białą i wiejską - wędzoną), oraz żurek - zakwas. Wywar gotuję na warzywach. Polecam Wam ten prosty i intuicyjny przepis na pyszny świąteczny żurek! Prosty w przygotowaniu żurek na wędzonce i zakwasie. Wielkanocą, choć muszę przyznać że na tyle ja lubię iż gotuję ja kilka razy w roku bez okazji.


Dzisiaj propozycja na żurek na wędzonce i warzywach gotowany – dzięki czemu na niesamowity aromat i smak. Nie od dzisiaj wiadomo, że prawdziwy domowy żurek powinien być ugotowany z użyciem przygotowanego kilka dni wcześniej zakwasu na żurek, który jest odpowiedzialny za wyborny kwaskowaty smak wywaru. Większy kawałek boczku wkładamy do garnaka zalewany 2-litra wody i gotujemy na średnim ogniu min. Po tym czasie do boczku dodajemy ziemniaki gdy będą pół miękkie dodajemy kiełbasę. W czasie gotowania się ziemniaków i kiełbasy mniejszy kawałek boczku kroimy w kostkę i rumienimy na patelni razem z cebulą.


Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy boczek z cebulką. Długo się zastanawiałam o czym pisać. Zdjęcia ciast i ciasteczek zalegają na dysku, sezon na owoce powoli się kończy, pyszne nowe bułeczki i chleby zostały zjedzone, a ich smak pozostaje wspomnieniem. Barszcz czerwony czysty przygotowany na wędzonce ma uniwersalne zastosowanie.


To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią!


Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie. Wykonanie: Wodę wlać do garnka. Kiełbasę pokroić w talarki i dodać gotujących się ziemniaków. Zupa doprawiona jest Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, dzięki czemu zyskuje jeszcze bardziej na głębi smakowej.


Pamiętaj o odpowiednim zabieleniu zupy przy pomocy śmietany, dzięki czemu danie nabierze wiejskiego i tradycyjnego charakteru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty