czwartek, 1 lutego 2018

Zupa szpinakowa przepis

Zupa szpinakowa przepis. Fakt, że jest to zupa sezonowa i najlepiej jest gotować ją w pełni sezonu na świeży szpinak. Muszę przyznać, że lubię przebierać liście szpinaku i odrywać im ogonki. Pyszna, kremowa zupa ze szpinakiem. To dla Ciebie Aga ta dedykacja.


W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy w zależności od tego na czym będziemy gotować naszą zupę :kostkę rosołową lub kość od.

Wreszcie nauczyliśmy się go poprawnie przygotowywać, przez co stała się kulinarnym hitem ostatnich lat. Dodawany jest do dań mięsnych i mącznych, np. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa.


Pierwsza z nich to zupa szpinakowa z jajkiem w tradycyjnym stylu, druga to zupa szpinakowa krem w nieco bardziej nowoczesnym wydaniu. ZUPA SZPINAKOWA Dzisiaj zielona zupa szpinakowa z groszku, cukinii i oczywiście listków szpinaku. Każda zielona zupa czy to szpinakowa, groszkowa, brokułowa czy z cukinii, zawsze wzbudza wiele zainteresowanie. Przepisy z kategorii zupa-szpinakowa. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Jedna z naszych ulubionych zup, świetna z jajkiem jak również z migdałami.

Wypróbuj przepis na to delikatne danie i przygotuj je dla całej rodziny - przetestuj pyszną szpinakową zupę-krem! Gdy się zagotuje wrzucić kostkę bulionową. Gotować około minut (gdy się gotuje zbyt długo zupa traci swą ładną zieleń), pod koniec wrzucić serek topiony i przyprawić. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.


Marchewkę, selera i pietruszkę myjemy, obie ramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora starannie oczyszczamy i kroimy w krążki. Na wrzący rosół wsypujemy warzywa. Dodajemy szpinak i jeszcze chwilę gotujemy 3. Wegetariańska zupa szpinakowa. Zielona i kremowa, łatwa i szybka do zrobienia.


Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S. Zimą, gdy trudniej dostać świeże warzywa, sprawdzi się zupa szpinakowa z mrożonego szpinaku, która nie ustępuje smakiem innym wersjom tej pysznej zielonej zupy. Jednak wiosną i latem grzechem byłoby nie spróbować jak smakuje zupa szpinakowa ze świeżego szpinaku – szczególnie taka z dodatkiem kremowego serka. Ostatnio w mojej lodówce często gości szpinak baby. Robię z nim różne koktajle, jednak przejedzenie olbrzymiej torby jest ciężkim zadaniem.


Tak oto narodził się przepis na prostą zupę ze świeżego szpinaku. Młody szpinak, świeży, zieloniutki, po prostu kusił.

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa szpinakowa magdy gessler. Dzięki dodatkowi serka topionego nasyci na długo. Nie pozwól, aby źle przyrządzony szpinak, podawany czasem w przedszkolach czy stołówkach szkolnych, skutecznie zniechęcił Twoje dzieci do tego zdrowego warzywa.


Na talerzu zrobiło się zielono. Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa - doda energii kolorem, zaskoczy składnikami i nie tuczy. Dzisiaj mamy dla Was przepis na zupę - krem ze szpinaku i jajka.


Możecie całość zmiksować, lub zrobić dokładnie tak jak w przepisie. Z podanych składników przygotuj bulion (gotuj go około godz. na małym ogniu). Cebulę, i czosnek posiekaj, przysmaż na oliwie, dodaj białe wino, a po chwili pokrojone drobno ziemniaki, całość zalej bulionem i gotuj około minut.


Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam zaskoczona, bo zmiksowany na krem szpinak smakuje najlepiej ze wszystkich szpinakowych opcji jakie znam. W dużym garnku rozgrzać masło klarowane.


Zeszklić posiekaną w małą kostkę cebule i czosnek. Do podsmażonej cebulki dodać łyżkę maki, dokładnie wymieszać po czym dołożyć szpinak. Podlać bulionem warzywnym i gotować na małym ogniu minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty