Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy. Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.
Poznaj jeden z nich i przygotuj paprykę marynowaną z miodem i czosnkiem! Obłędnie słodki dżem z dyni: przepis na słońce w słoiku. Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej.
Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków.
DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się kurczy i dzięki temu więcej. Przekąski pieczona papryka.
Po ogórkach, tak jak obiecałam, dzielę się z Wami przepisem na paprykę. Muszę przyznać, że zaszalałam i razem z mamą włożyłam aż kilogramów. Czerwoną paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion i opłukać.
Przepis na papryka z miodem. Następnie włożyć do czystych i suchych słoików. Do każdego słoika włożyć listek laurowy, gorczycę, ziarenka ziela angielskiego i wlać olej. Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu.
Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą. Całość przełóż do słoików. W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Tak przygotowaną ciepłą zalewę wlej do słoików.
Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików. Marynowana papryka z miodem i sprytny przepis. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę.
A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca. PAPRYKA KONSERWOWA - pyszna, domowa papryka konserwowa :) PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na papryka z miodem. Szczególnie pokochała ją kuchnia węgierska. Czerwone złoto”, bo tak na Węgrzech nazywana jest papryka, smakuje przepysznie w połączeniu ze złocistym miodem. Danie sprawdza się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do zimowych obiadów.
Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Zobacz wszystkie komentarze (8). Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis.
Wśród moich przetworów nie może zabraknąć marynowanej papryki. Zimą zajadamy ją do kanapek a także dodaje do sałatek. W tym roku zrobiłam wersję z miodem dzięki czemu papryczka jest jeszcze słodsza. I trzeba to nazwać po imieniu.
Najlepsza papryka jaką jadłam, szybko i bardzo łatwo się robi. W następnym roku zrobię z poczwórnej porcji bo w tym roku z podwójnej i stanowczo za mało. Serdecznie dziękuję za rewelacyjny przepis. Pasteryzuj słoiki przez około minut w garnku z wodą, która sięga do ¾ wysokości słoików.
Po pasteryzacji ostrożnie wyłóż słoiki do ostygnięcia, obracając je do góry dnem i ustawiając na ściereczce. Osuszone słoiki przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.