środa, 14 lutego 2018

Papryka konserwowa przepis z miodem

Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy. Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.


Poznaj jeden z nich i przygotuj paprykę marynowaną z miodem i czosnkiem! Obłędnie słodki dżem z dyni: przepis na słońce w słoiku. Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej.


Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków.


DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się kurczy i dzięki temu więcej. Przekąski pieczona papryka.


Po ogórkach, tak jak obiecałam, dzielę się z Wami przepisem na paprykę. Muszę przyznać, że zaszalałam i razem z mamą włożyłam aż kilogramów. Czerwoną paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion i opłukać.


Przepis na papryka z miodem. Następnie włożyć do czystych i suchych słoików. Do każdego słoika włożyć listek laurowy, gorczycę, ziarenka ziela angielskiego i wlać olej. Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu.


Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą. Całość przełóż do słoików. W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Tak przygotowaną ciepłą zalewę wlej do słoików.


Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików. Marynowana papryka z miodem i sprytny przepis. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę.


A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca. PAPRYKA KONSERWOWA - pyszna, domowa papryka konserwowa :) PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na papryka z miodem. Szczególnie pokochała ją kuchnia węgierska. Czerwone złoto”, bo tak na Węgrzech nazywana jest papryka, smakuje przepysznie w połączeniu ze złocistym miodem. Danie sprawdza się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do zimowych obiadów.


Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Zobacz wszystkie komentarze (8). Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis.


Papryka konserwowa przepis z miodem

Wśród moich przetworów nie może zabraknąć marynowanej papryki. Zimą zajadamy ją do kanapek a także dodaje do sałatek. W tym roku zrobiłam wersję z miodem dzięki czemu papryczka jest jeszcze słodsza. I trzeba to nazwać po imieniu.


Najlepsza papryka jaką jadłam, szybko i bardzo łatwo się robi. W następnym roku zrobię z poczwórnej porcji bo w tym roku z podwójnej i stanowczo za mało. Serdecznie dziękuję za rewelacyjny przepis. Pasteryzuj słoiki przez około minut w garnku z wodą, która sięga do ¾ wysokości słoików.


Po pasteryzacji ostrożnie wyłóż słoiki do ostygnięcia, obracając je do góry dnem i ustawiając na ściereczce. Osuszone słoiki przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty