Pamiętam, że kiedy pierwszy raz usłyszałam o tym cieście, pomyślałam że coś takiego nie może być dobre. Postanowiłam je zrobić i przekonałam się jak bardzo pomyliłam się w swoje Zobacz więcej. Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.
Domowe porady Czym zastąpić proszek do pieczenia ? Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy? Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Kto wie,czy do gotowej masy makowej - takiej z Prospony jeszcze coś trzeba dodać np. Otóż zainwestowałam w mak z puszki.
Zawiera on bakalie ,miód itd. Ale wielu przepisach które wertuje na temat makowców trzeba dodać żółtka,białka czy też proszek do pieczenia. Kupiłam puszki masy makowej Bakalland i chciałabym z tego upiec makowiec sam, bez spodu ciastowego. Czy ktoś mi powie jak to zrobić?
Jeśli chodzi o masę makową, to polecam przygotować dużą porcję masy i część z niej zamrozić na przyszłość. Wówczas pieczenie makowca jest jeszcze szybsze. Makowiec zawijany z gotowej masy makowej z pewnością się uda, jeśli wybierzesz dobrej jakości masę makową z puszki. Pamiętaj, że taką masę możesz zawsze wzbogacić. A masa nie do końca zużyta.
Oczywiście, można zmienić pojemnik. Przepis na makowiec na biszkopcie. Mak sparzyć, zmielić przez maszynkę razem z orzechami. Wyniki wyszukiwania dla czy do gotowej masy makowej w puszcze co trzeba dodac pokaż przepisy tylko ze zdjęciami.
Do przygotowania masy makowej można również użyć często dostępnego w sklepach maku zmielonego. Jest to spore uproszczenie, ponieważ maku nie trzeba już mielić. Wystarczy zalać wrzatkiem do przykrycia i wystudzić.
Dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. Uśmiałam się, czytając komentarze, w sprawie tajnej nazwy gotowej masy makowej:). Do tej pory robimy własną, ale zainspirowała mnie nazwa na”H” i w poniedziałek zaczynam wędrówkę po sklepach. Na szczęście Lądek- Zdrój nie jest duży, więc nie będzie to trudne.
Upieczony makowiec wyłożyć na masę budyniową. Trzeba do masy dodać jajka i upiec makowiec. Makowca nie może być zbyt dużo - biszkopt jest delikatny, makowiec jest najcieższy. Można wybrać przepis na makowiec z blogu i upiec go w formie cienkiego blatu.
Czy do gotowej masy należy też dodać tłuszcz,jajka,kaszę mannę itd. Z wielu stosowanych przeze mnie przepisów, makowiec z tego jest najlepszy! Piekłam go juz kilka razy i nigdy nie sprawił zawodu. Czy można zrobić z gotowej masy makowej? Jeśli tak to co trzeba dodać do niej jeszcze.
Dodanie Gotowej Masy Makowej Do Pieguska - informacje, zdjęcia, materiały video. Można użyć serka z wiaderka o pojemności kg tak jak jest podane w przepisie, i jajka też należy użyć. Tata Lubego ostatnio wręczył mi puszkę gotowej masy makowej i dał zadanie: upiecz jakieś ciasto.
Nie bardzo wiedziałam jak się za to zabrać, ponieważ nie przepadamy za suchym makowcem, wolimy bardziej wilgotne ciasta. W dodatku nie przepadam za gotowymi produktami, wolę zrobić sobie wszystko sama. Użyłam gotowej masy makowej Bakaland i masa po wymieszaniu z białkami wyszła bardzo rzadka (wylałam ja na ser, nie było potrzeby wykładania łyżka po łyżce).
Mam malutki mętlik odnośnie gotowej masy. Napisz prosze Aniu ile trzeba dokładnie dodać składników i czy wogule trzeba coś dodawać dziękuje pozdrawiam #128525;#128525;.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.