Przepis na włoską zupę z warzyw: ziemniaków, marchewki, pietruszki, pora, pieczarek i szpinaku. Minestrone - przepis i zdjęcia. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami.
Najważniejsze w zupie minestrone są jednak warzywa, które muszą pozostać chrupkie, al dente. Serwuj z małym makaronem, ryżem lub grzankami.
Z młodymi ziemniakami, cukinią, pomidorem oraz drobnym makaronem. Ja używam do niej bulionu drobiowego aby była pożywniejsza. Oczywiście można ją ugotować na wywarze jarzynowym lub wodzie z dodatkiem domowej kostki rosołowej.
To klasyka tamtejszej kuchni, tak jak w Polsce mamy i babcie serwują naszą tradycyjną pomidorową, tak we Włoszech króluje właśnie minestrone. Przepis możesz dowolnie modyfikować, ważne by potrawa była bogata w jarzyny. Na pewno nie może zabraknąć w niej ziół, które dodadzą zupie prawdziwie włoskiego charakteru.
Zrób minestrone – rarytas rodem z włoskiej kuchni.
To po prostu zupa jarzynowa, czyli bomba witaminowa i zastrzyk mikroelementów. Jeśli więc tradycyjna zupa jarzynowa już ci się znudziła - możesz przyrządzić ją inaczej. Skuś się na zupę minestrone! Ta klasyczna zupa włoska z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw.
Fasolka, pomidory malinowe, seler i świeża bazylia – jeśli lubisz takie połączenia, koniecznie sprawdź nasz przepis na niesamowitą zupę minestrone! Zapytało dziecko dzisiejszego ranka. Tak, dokładnie tak, co jakiś czas rodzina prosi mnie o zupę minestrone i nie mam większego wyboru. Przygotowuję ją i już, tak zwyczajnie z posiadanych składników. Paprykę czerwoną i zieloną, cukinię, marchewkę, czosnek, seler i cebulę smaży się na oliwie z oliwek, w ten sposób wydobywając smak warzyw.
Zupę przyprawia się różnymi ziołami, m. Ta zupa pochodzi z Włoch i nie ma na nią jednego, słusznego przepisu, co oznacza, że każdy może ją zrobić po swojemu. Cukinia, fasola, marchew, pomidory to warzywa, z których głównie składa się minestrone. Tradycyjnie jednak, zupa ta powstawała z resztek, dlatego właściwie nie musisz się ograniczać i do swojej wersji minestrone możesz dodać na co tylko masz ochotę. Czas przygotowania 20min. Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania.
Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Zupy są podstawą naszej diety. Dostarczają niezbędnych warzyw, płynów i mikroelementów. Latem, gdy bogactwo warzyw kusi ze straganów warto zrobić prostą i pożywną zupę w stylu włoskim.
Ta odmiana słynnego minestrone będzie smakować każdemu niejadkowi. Zupa, ale prawie eintopf. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Właściwie można ją ugotować ze wszystkiego, co po drodze do.
Duża ilość warzyw sprawia, że jest bardzo sycąca. Jest chyba jedną z najbardziej popularnych i najczęściej spożywanych zup w wielu regonach Włoch. Jej nazwa pochodzi o włoskiego słowa minestra, co oznacza po prostu zupa.
Zrumień warzywa na oliwie w garnku na średnim ogniu (ok. minut) – bez czosnku. Do gorącego bulionu dodaj ugotowaną fasolę, warzywa, czosnek oraz posiekane zioła i bazylię. Posól, popieprz, gotuj na małym ogniu przez minut. Podawaj z tartym serem Grangusto. Prawdziwa bomba witaminowa, pełna składników odżywczych - witamin i minerałów.
Idealnie nadaje się na jesień, gdy spada nam odporność i częściej łapiemy infekcje. Talerz takiej zupy doda energii i postawi na nogi! Pragniesz odkryć nowe kulinarne rejony? Włoska zupa z warzywami - popularne minestrone.
Najlepiej będzie to zrobić razem z nami! Sprawdź koniecznie przepis na zupę minestrone z dodatkiem czerwonej fasoli, zielonego groszku, marchwi, pomidorów i parmezanu. Ostatni składnik: dodajemy do zupy fasolkę z puszki. Zobacz menu na tydzień – pora na kalafiora, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Najsłynniejsza włoska zupa powstaje z sezonowych warzyw.
Nie istnieje jeden podstawowy przepis na zupę minestrone, ponieważ przyrządza się ją na bazie warzyw sezonowych. W różnych regionach Italii zupa ta przybiera inną postać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.